Connect with us

Кино

„Пазители на Галактиката“ с втори трейлър

Avatar

Публикувано

на

Paziteli na Galaktikata Peter Quill

Студиото, което създаде „Отмъстителите“, пусна основния трейлър на новата си мегапродукция, която събира култови комиксови герои – „Пазители на Галактиката“. Задъхващото действие, хапливият хумор, сблъсъкът на противоречиви характери и зареждащият саундтрак вече са запазена марка във филмите на „Марвел“. Към всичко това „Пазители на Галактика“ добавя и една неустоима лудещина, която продуцентът и стратег на „Марвел Студиос“ Кевин Фейги описва така: „Ако „Отмъстителите“ са „Бийтълс“, то „Пазители на Галактиката“ ще бъдат „Ролинг Стоунс“.“

В главната роля ще видим Крис Прат, познат от ТВ сериала „Parks and Recreation”, а в кината у нас – от „Враг номер едно“. Той  е в ролята на Питър Куил, който предпочита да го наричат Звездния повелител, но не му се получава особено.

Получовек, полуизвънземен, той е отведен от Земята деветгодишен и оттогава се скита из Галактиката. Питър израства като нахакан и смел мъж, който се упражнява да бъде антигерой от типа на Хан Соло, докато пилотира кораба „Милано“. Авантюристът се оказва обект на безмилостно преследване, след като открадва тайнствена сфера, за която ламти Ронан, могъщ злодей с амбиции, застрашаващи цялата Вселена.

Дракс Унищожителя, снимка: PRДракс Унищожителя, снимка: PRВъв втория трейлър виждаме как Питър Куил се опитва да сформира екип от галактическа сбирщина от кол и  въже, в която попадат двама главорези, убиец и маниак. Но невинаги плановете му се оказват адекватни с битката, в която трябва да влязат.

Гамора е единствената дама в чудатата банда. Тя е злонравна зелена извънземна и закоравял убиец, който притежава огромна сила, гъвкавост и бързина. Осиновена дъщеря на злия Танос, когото видяхме в крайните надписи на „Отмъстителите“, тя решава да започне нов живот заедно с Пазителите на Галактиката и да се бие на страната на добрите.

Брадли Купър играе с глас, жестове и мимики (посредством технологията motion capture) откачения енот Ракетата. Той може да е много по-нисък от съекипниците си, но подценяването му би било голяма грешка. Ракетата е уникален екземпляр. Преди да бъде отвлечен и подложен на експериментални медицински процедури, той е бил най-обикновена миеща мечка. Както подсказва името му, той е голям любител на експлозии и оръжия и от всички членове в групата е най-близък с Грут. Във втория трейлър на „Пазители на Галактиката“ става ясно, че Ракетата има хапливо чувство за хумор и не пропуска повод да се заяде с Питър Куил, а най-голямото му удоволствие е да се бие със злите сили, заплашващи да затрият Галактиката.

Advertisement

Още по-странен герой е Грут (с гласа, движенията и мимиките на Вин Дизел) – извънземен от вида Флора колосус, който е най-силният сред Пазителите на Галактиката и има способността да променя размерите си. Грут може да абсорбира други дървета, за да стане още по-як, отколкото е по природа.

Последният член на удивителната банда е Дракс Унищожителя, изигран от състезателя по борба Дейв Батиста. Мутирал извънземен, приличащ на планина от мускули, Дракс започва живота си като обикновен човек на име Артър Дъглас, чието семейство е избито пред очите му от бащата на Гамора – титана Танос. Духът на Артър е пренесен в могъщо извънземно тяло от надарения с космически сили Кронос, който има нужда от помощ в битката срещу злия Танос. Освен че е изключително силен физически, Дракс Унищожителя владее до съвършенство хладните оръжия.

В актьорския екип са още Лий Пейс (познат като Трандуил в поредицата „Хобит“), Майкъл Рукър, Карън Гилън в ролята на Небюла, номинирания за „Оскар“ за „Кървав диамант“ Джимон Хонсу, Джон Райли, Глен Клоуз в ролята на командир Раел и Бенисио дел Торо в ролята на Колекционера.

Продуцент на филма е Кевин Фейги, изпълнителни продуценти са Луис Д’Еспозито, Виктория Алонсо, Джеръми Лачам, Алан Файн, Стан Лий, а сюжетът е на Никол Пърлман и Джеймс Гън, който е и сценарист.

Българската премиера на ПАЗИТЕЛИ НА ГАЛАКТИКАТА  е на 8 август в кината, на 3D и IMAX 3D. Любопитна информация за продукцията може да намерите на официалната фейсбук страница на „Отмъстителите“ – www.facebook.com/Avengers.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement