Connect with us

Общество

„Пепеляшка“ в юбилейния 50-ти сезон на балет „Арабеск“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 14.април на сцената на Музикален театър от 11.00 ч. заповядайте да се наредите на опашката за пантофката на Пепеляшка (Таня Кацарова) . Може да ви излезе късметът и принцът (Васил Дипчиков) да ви прегърне в обятията си.

Мащехата (Ангелина Гаврилова) и нейните две дъщери (Петя Колева и Стефка Табакова) със завиден талант не само на танцьори, но и на актриси ще ви разсмеят истински в много комични ситуации

Пепеляшка отива на бал с помощта на вълшебната пръчица на феята (Виктория Петрова), превърнала тиквата в кола, изпратена от Пипи Дългото чорапче(Андрея Андонова), Червената шапчица(Мария Касабова) и принцеса Жасмина (Теодора Друмева). Старата Фея (актрисата Анна Петрова) изпада в недоумение от срещата си с Баба Яга (Филип Миланов).

снимка: ПР

Advertisement

Неочаквани ситуации, смешни грешки създават учителят по танци и Кралят (Стефан Вучов), кралският пратеник (Валери Миленков), боксьорът (Ервин Есен), плувецът (Светлозар Тинев) и не на последно място бодигардът на Кралския двор – (Чан Тхе чунг. )

Как тези герои се оказват в приказката „Пепеляшка“ е идея на хореографа Мариана Крънчева, образно и художествено подкрепена от сценографията на Екатерина Енева и художника на костюмите – Цветанка Петкова-Стойнова.

Приказка за малки и големи – насладете се на този наистина чаровен и заразителен спектакъл.

Continue Reading
Advertisement