Connect with us

Lifestyle

Перфектният портрет е възможен с новия Huawei P10

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

С посланието „Перфектен във всеки кадър“ и хаштага #Perfect10, топ моделът на Huawei за 2017 г. P10 пристигна у нас на 1 април, придавайки ново, невиждано до този момент, измерение на мобилната портретна фотография. Изключителните артистични способности на P10 пресъздават емоциите, които всяко лице изразява във всеки един момент и историята, която може да се разкаже в един портретен кадър.

Всяка минута по света се правят повече от 3 милиона снимки и почти 90% от тях са заснети от смартфони. Ето защо Huawei акцентира върху мобилната фотография за втора поредна година със своята P серия, партнирайки си с легендарна марка Leica. Новата двойна основна камера от Leica в P10 с 20-мегапикселов монохромен сензор и 12-мегапикселов RGB сензор, както и предната 8-мегапикселова – отново Leica – камера за селфи снимки, ни дават неподозирани възможности за перфектните портретни или цветни и черно-бели кадри.

снимка: PR

Забележителната двойна камера използва специална технология за разпознаване контурите на лицето в 3D, което позволява по естествен начин да се замъгли фона, т.нар. „боке“ ефект, и да се правят по-впечатляващи и ефектни кадри. При P10 разполагаме с по-голям черно-бял 20-мегапикселов сензор, спрямо предшественика P9, който осигурява наистина зашеметяващи ефекти. Снимки на сгради, хора, природа ще придобият много по-артистични измерения в черно-бял цвят.

Advertisement

За първи път в света Huawei предоставя предна камера, създадена също в сътрудничество с Leica. Новият 8 MP сензор улавя два пъти повече светлина в снимките и създава уникални и успешни селфи снимки както при дневна светлина, така и при нощна среда. Ако група приятели застанат пред предната камера, телефонът автоматично превключва на широкоъгълен режим. Така селфито се превръща в успешно „груфи“ или „групово селфи“.

За по-голямо съвършенство на снимката при заснемане на лица, Huawei P10 ще се погрижи допълнително с режим за разкрасяване „beauty”, с който се омекотява тона на кожата и се подчертават най-красивите ви черти. По този начин лицето изглежда едновременно атрактивно и естествено.

снимка: PR

Режимът „Рисувай със светлина“ е отличителна характеристика при новия смартфон. Разполагаме с 4 функции, които позволяват артистично заснемане на светлини от автомобил през нощта, графити ефекти, интересни снимки на течаща вода или проследяване движението на звездите. Освен рисуването със светлина, е много лесно да се създаде дори филмче със забързване на действието. Също така има режим HDR, дигитален режим за красота, панорамен режим и способността да се записват видеа с високо качество. Наличен е също обширен ръчен режим, който дава повече контрол над настройките на камерата.

С P10 Huawei определено завиши стандартите в индустрията, предлагайки по-широк тонален диапазон, уникална черно-бяла фотография и по-детайлни, атрактивни цветни изображения. Всичко това е постигнато без да се увеличават размерите на смартфона. По този начин може да се насладите на висококачествена камера, без да губите удобството на смартфона.

Advertisement

P10 притежава и други технически параметри, които го нареждат сред топ моделите смартфони от висок клас за тази година – прецизна 3D технология за разпознаване на лица, 5,1-инчов стъклен дисплей Corning Gorilla 5, сензор за пръстови отпечатъци вече в предната част на телефона, най-мощния процесор Kirin 960 с най-новата версия на интерфейса EMUI 5.1., голяма 3,200 mAh батерия, поддържаща SuperCharge технологията за супер бързо зареждане.

Моделът е вече в продажба в българските мобилните оператори и в големите вериги магазини за електроника.

Continue Reading
Advertisement