Connect with us

Спорт

Петрич посрещна Първият международен турнир по олимпийско Таекуондо за Купата на кмета

Avatar

Публикувано

на

В събота в Арена Петрич се проведе Първият международен турнир по олимпийско Таекуондо за Купата на кмета, организиран от Българската Федерация по олимпийско Таекуондо и община Петрич.

Сред участниците от общо 21 таекуондо клуба в Петрич имаше представители от Финландия, Гърция, Македония и България. Публиката в чисто новата спортна зала, изградена по трансграничен проект с общината в гръцкия град Серес, стана свидетел на люти битки, прояви на спортно майсторство, много емоционални моменти и сблъсъци, почти като на филм! Повече от шест часа изтощителни битки направиха отборен победител и носител на Първата купа на кмета на община Петрич клуб Таекуондо Фитнес. След него се наредиха дупнишкият „Гладиатор“ и софийският „Рамус“. В по-малкия клас Б първи стана „Чо Елит“ /Разлог/, а втори и трети – софийските „Ахил“ и „Барин“.

Официален гост на турнира беше консулът на Република Корея у нас г-жа Суджин Хан, която оцени по достойнство организацията на турнира и остана възхитена от гостоприемството на петричани. В залата присъстваше и родената в Петрич бронзова медалистка от световното по борба тази година Евелина Николова. Петрич от години не е виждал състезание с подобни мащаби, а председателят на Българска Федерация по Таекуондо – д-р Росен Михайлов благодари на община Петрич за съдействието и заяви, че се надява турнири, подобни на този, да спомогнат за възвръщането на спортната слава на града. Това е една от първите стъпки на новото ръководство на БФТ за популяризирането на олимпийско Таекуондо и в по-малките български градове. Развитието на спорта на територията на цялата страна беше една от ключовите точки в предизборната програма на д-р Михайлов за председател на Федерацията по Таекуондо, която му спечели председателското място срещу кандидатиралия се за същата позиция депутат Славчо Бинев, чиито поддръжници в момента обжалват решението на Общото събрание за избор на председател.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Sblusuk[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement