Connect with us

Общество

“ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” – полита на есенно турне из България

Avatar

Публикувано

на

plakat pileto

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще представи великолепния си моноспектакъл – “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” в есенно турне из градовете на България. Театралният полет на спектакъла ще стартира от Софияна 26 октомври в Нов театър НДК.

Турнето е организирано в отговор на огромния интерес, запитвания и покани към актьора за гостуване в конкретни точки на страната. Феновете, които още не са се срещали с “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” ще имат възможност да се насладят на един смислен и стойностен спектакъл със съвременна тематика и текст, поднесен забавно, с вкус и чувство за хумор.

Следват вълнуващи срещи с публиката на следните дати в градовете:

  • ПЛОВДИВ – 4 НОЕМВРИ, Куклен театър (представления от 19 и 21 ч.)
  • РУСЕ – 9 НОЕМВРИ, зала “Военен клуб”
  • ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 10 НОЕМВРИ, НЧ “Надежда”
  • СЛИВЕН – 17 НОЕМВРИ, зала “Сливен”
  • СОФИЯ – 19 НОЕМВРИ, театър “Сълза и смях”(късно представление – 21.30ч.)
  • БУРГАС – 28 НОЕМВРИ, Драматичен театър “Адриана Будевска”
  • СОФИЯ – 1 и 5 ДЕКЕМВРИ, Нов театър НДК (от 19.30 ч.)
  • СТАРА ЗАГОРА – 18 ДЕКЕМВРИ, Драматичен театър “Гео Милев”
  • ГОРНА ОРЯХОВИЦА – 19 ДЕКЕМВРИ, НЧ “Напредък”

Билетите за спектаклите из страната – на Касите на залите и билетните центрове по градове.

Повече подробности за всяка спирка на турнето можете да намерите в страницата на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” във Facebook – ТУК  (www.facebook.com/pileto.ku ).

Билети за спектаклите в София:

Advertisement

Билетна каса на театър “Сълза и смях”, (ул.”Г.С.Раковски” 127) или ТУК

Билетен център в НДК или направо натиснете – ТУК.

Screenshot 2017 04 17 18.14.23

снимка: ПР

Сценарият на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” е на Александър Урумов и е по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори на тях, да се забавлява, и най-вече да се развълнува, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” (за ролята на майстор Найден). Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър – „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199.

Advertisement

Преди броени дни беше официалната премиера на филма “Дъвка за балончета”, в който Иван Юруков, заедно Теодора Духовникова, играят главните роли.

Последвайте “Пилето, което казва КУ” във facebook – ТУК.

Continue Reading
Advertisement