Connect with us

Музика

Победителите от Гуча с предстоящ концерт в София!

Avatar

Публикувано

на

Сръбските виртуози от духовия оркестър на Kristijan Azirovic излизат пред българската публика на 30 януари, в компанията на легендарните Karandila Gypsy Brass Orchestra.
Балканският шедьовър в club *MIXTAPE 5* ще бъде част от поредицата събития „Guca Madness“, които завладяха столицата още в началото на миналата година. Вдъхновени от традиционния фестивал в китното сръбско градче, Гуча-вечерите пренасят в сърцето на София позитивната енергия на балканската духова музика.

4. PREVIEW FB Cover  Guca Vol.3

Kristijan Azirovic orchestra е петкратният сръбски шампион, носител на престижната титла „Pruva Truba Guce” от най-големия международен брас фестивал. „Запазена марка“ на музикантите е изумителният начин, по който умеят да пресъздават съвременни парчета от поп и денс музиката. Връщаме се година назад към първата “Guca Madness“ вечер, белязана от енергичните брас-кавъри на едни от най-разпознаваемите парчета на Michael Jackson, които вдигнаха градуса на настроението до абсолютния максимум.

снимка: PR

снимка: PR

Този път атмосферата ще бъде още по-балканска, защото специални гости ще бъдат и музикантите от Karandila Gypsy Brass Orchestra. Още през 1994г. в сливенския квартал „Надежда“, талантливи познавачи на (шеговито казано) „сватбарските“ ритми сформират един от най-емблематичните български брас-оркестри. Днес, в стила на „Карандила“ биват майсторски вплетени елементи от балканската музика заедно с джаз мотиви и осезаеми влияния от съвременната световна сцена. Оркестърът носи името на старопланинската местност Карандила. Ангел Тичалиев е основател на оркестър Карандила, но в момента групата се ръководи от Иван Черкезов.

Идеята на „Карандила“ е да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст. Броят на музикантите е 11, а инструментите на които свирят са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон, барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас-китара, акордеон, а също и женски вокал. Възхода на „Карандила” започва още от 1999-а, с работата по проекта „Циганско лято“ и триумфа на фестивала Jazz Across the Border в Берлин.

2013-07-20-2211

снимка: PR

Предстои още една незабравима балканска брас-вечер, представена от club *MIXTAPE 5* и специалната подкрепа на KONCERTI.BG!
Билети от предварителната продажба можете да намерите в мрежата на EVENTIM, както и в офлайн касите на тикеткомпанията. Цената е 10лв.*

Continue Reading
Advertisement