Connect with us

Кино

Победи и провали в инженерството по VIASAT EXPLORE

Avatar

Публикувано

на

снимка: Viasat Explore

Този февруари Viasat Explore ще покаже най-добрите епизоди на „Строеж на гиганти“ и „Огромни инженерни грешки“ в рубриката „Победи и провали в инженерството“ – всеки делничен ден, от 7 февруари, понеделник.

В същия инженерен дух очаквайте и новия документален филм в две части „Как се строи ядрена електроцентрала“ – от 16 февруари в 20:45 часа.

Победи и провали на инженерството

Всеки ден от понеделник до петък, от 7 февруари в 17:15 ч.

Advertisement

Показваме ви върховете и неуспехите в света на строителството за февруари; върховите постижения включват най-внушителните небостъргачи и най-големите круизни кораби, а неуспехите – недостатъци в дизайна на мостове, тунели, магистрали, както и случилото се с Наклонената кула в Пиза.

Гледайте най-големите инженерни победи и провали по Viasat Explore с най-добрите епизоди на „Строеж на гиганти“ и „Огромни инженерни грешки“.

Как се строи ядрена електроцентрала

Премиера от сряда 16 февруари в 20:45 ч.

Advertisement

Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: How To Build A Nuclear Power Station

Година: 2021

Този сериал с уникален достъп проследява строителните работници в „Хинкли Пойнт C“, най-голямата и най-новата ядрена електроцентрала във Великобритания, която се строи в отдалечен провинциален район в Съмърсет. С цена от над 22 милиарда лири и площ колкото 250 футболни игрища, този изключителен строителен обект е един от най-големите в Европа и е първата нова атомна електроцентрала в Обединеното кралство от поколение насам.

Следваме инженерите, техниците и служителите, които са под напрежение да осъществят правилно проекта, включително изграждането на гигантските основи за двата ядрени реактора, изкопаването на 3,5 км тунели за охлаждаща вода под Бристълския канал и конструирането на критичноважната херметична вътрешна стоманена обвивка, предназначена да задържа радиоактивния материал в малко вероятния случай на авария в реактора.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement