Connect with us

Култура

„Под различни небеса“ от Норман Дейвис – мащабно приключение в света на миналото

Avatar

Публикувано

на

Под различни небеса корица scaled

снимка: ПР

 Един от най-уважавните историци от Стария континент Норман Дейвис  поема на пътешествие из световното минало. История, стара колкото света, в близо 800 страници.

Норман Дейвис – един от най-уважаваните историци от Стария континент и автор на монументалните изследвания „Европа. История“ (1966), „Европа – Изток и Запад“ и „Европа във война 1939 – 1945“ – се впуска в глобално пътешествие „Под различни небеса“!

Неговото приключение из миналото, вдъхновено от всички пътешественици в историята, изследва различните лица на съвременния свят и сложните процеси, довели до неговото формиране и смайващо разнообразие.

Дейвис успява да обиколи света от Франкфурт до Франкфурт през първата половина на 2012 г., като преминава през Индия, Югоизточна Азия, Полинезия, Съединените щати и обратно в Европа. Желанието му е не само да обогати собствените си енциклопедични познания за европейската история, изследвайки как тя е повлияла на целия свят през колониалния период, но и да погледне на световното минало от дръг ъгъл – като на общо минало на цялата човешка цивилизация.

Advertisement

Защото през хилядолетията хората винаги са търсили по-добри земи за живот, винаги са пътували, воювали, но и в крайна сметка са оставали едно цяло.

В луксозното издание на „Под различни небеса“ човешката история е не просто разказ за непрекъсната промяна, но и за неоспоримо развитие.

„Всичко има своята история – включително историята на намирането на пътя или на изгубването му.”

Норман Дейвис

Advertisement
Continue Reading
Advertisement