Connect with us

Soul

Поетичният хип-хоп на Akua Naru идва у нас с омайващ бенд

Avatar

Публикувано

на

Майсторско съчетание от соул, джаз и рими ни очаква на 11-и ноември в Sofia Live Club

След интензивна и зареждаща концертна обиколка из Африка, Akua Naru се завърна за участията си в Европа. Швейцария я посрещна с пълни зали в Берн и Генф, следват Хамбург и Констанц, а на 11-и ноември ще чуем наелектризиращата ѝ музика в нашата столица. Благодарение на Reel Feel и Sofia Live Club ще се докоснем до поетичните ѝ, изпълнени с послания рими, поднесени в компанията на петима страхотни музиканти. Те ще ни отвеят със своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми и ще направят петъчната вечер специална за феновете на качествената музика на живо.

Femi Koleoso (барабани) е име, което можем да срещнем в продукцията на култовия Pharoahe Monch и на Ezra Collective. Ricco Komolafe (бас) пък работи с гурута в областта като J Dilla, Flying Lotus и Thundercat. Ashley Henry, на клавишните, е едва 24-годишен, а вече го наричат „новия Robert Glasper”. James Mollison ще стои зад омагьосващите звуци на саксофона, а Tobi Adenaike ще е китаристът. Гостуването на Akua Naru и нейния страхотен бенд се осъществява с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills.

Akua Naru впечатлява с кадифения си глас и философските си текстове.  Започва да създава рими още от детските си години в Ню Хейвън, САЩ. Музикалните ѝ търсения са плод на дългите ѝ пътешествия и спирки от Филаделфия и Ню Йорк до Африка и Китай. В последното десетилетие живее и записва в Кьолн. Освен зад микрофона, тя се изявява и като гост-преподавател в Хамбург, където си сътрудничи с проф. Tricia Rose – признат изследовател от САЩ и автор на „Black Noise“ и  „The Hip Hop Wars”.

Още с първия си албум, издаден през 2011 г., Akua Naru извоюва ключова позиция на тази сцена. През пролетта ѝ предстои участие във фестивала The Funk & Soul Weekender заедно с утвърдени имена като Mr. Scruff, Crazy P Soundsystem и Jordan Rakei.

Advertisement

Благодарение на Reel Feel и Sofia Live Club ще я чуем на 11-и ноември в София, за първи път у нас.  Вратите отварят в 21:00 ч., а началото се очаква в 23:00 ч. Организаторите препоръчват предварителното закупуване на билети, достъпни на касите на Eventim.

Continue Reading
Advertisement