Connect with us

Общество

Полина Герасимова и Kan Wakan със светлинна инсталация и listening party

Avatar

Публикувано

на

Comfort Zone

На 29 ноември от 21:00 ч. в Sofia Live Club ни очаква едно различно представяне на новия проект на визуалния артист Полина Герасимова и listening party на новия албум на композитора и продуцент Kan Wakan. Събитието е с вход свободен.

Comfort Zone? е заглавието на аудио-визуалния танцов пърформанс, създаден от Полина Герасимова. Събитието в Sofia Live Club ще бъде единствената възможност той да бъде видян, тъй като засега това ще бъде еднократното му представяне. Пърформансът е с продължителност 5 минути, музиката е на Kan Wakan, а изпълнител е Дори Валентинова. Сходна артистична колаборация стои и зад музикално-визуалния проект Still Feather, създаден преди четири години. Светлинната инсталация Comfort Zone? е буквално огледално пречупване на пространството. Историята в нея е създадена по текст, разказващ въображаема притча за срещата на Зоната на Комфорт и Приключенския дух.

Comfort Zone? е супер интензивно преживяване, което включва текст, прожекция, светлина, танц и музика.

В рамките на вечерта пърформансът Comfort Zone? ще бъде показан два пъти в 21:00 ч. и 22:00 ч.

Между двете му изигравания ще можем да чуем и новия албум на Kan Wakan Phantasmagoria vol. 2. В него композиторът деликатно ни води през две основни теми – синхроничността и автентичността. И ако първата Phantasmagoria нежно се занимава с духовното и подсъзнаваното, сега всички сме в колективен сън.

Advertisement

По време на самото listening party, достъпът до ефектния триметров огледален куб ще бъде свободен и всеки ще може да го разгледа.

Полина Герасимова има дългогодишен опит като графичен дизайнер, но любовта ѝ към VJ я вдъхновява да създаде Полиформа – студио за визуални и интерактивни експерименти в областта на дигиталните изкуства. Част от работата ѝ визуални декори за опери и театрални постановки, визуализизации за концерти с класическа и джаз музика, интерактивни инсталации, съчетаващи класическото изкуство със съвременна дигитална визия.

Георги Линев, известен като Kan Wakan е един от най-успешните български композитори и продуценти на световната музикална сцена. Неговата музика звучи в „Игра на тронове“, върти се по BBC Radio 1, а от медии като Yahoo! Music, LA Weekly, Nylon, KCRW, Hype Machine и Rolling Stone работата му получава много позитивни ревюта. В музиката си Kan Wakan изследва границите на трип хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии.

Comfort Zone? се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата

Advertisement
Continue Reading
Advertisement