Connect with us

Музика

Полската блек метъл сензация БАТЮШКА с концерт в София

Avatar

Публикувано

на

batushka sofia poster

Това със закачулените музиканти, чиято идентичност е пазена в тайна взе да се поизтърква, но поляците БАТЮШКА успяха да изиграят добре картите си с тази закачка с имидж инспириран от християнски отец и пресъздаден с черна ирония и сарказъм. Те завладяха не само медийния интерес с мистериозната си поява и внезапно последвалото избухване, но повлякоха и невероятно широк кръг от фенове. Дали заради заигравките си с ортодоксалната църква, нейните ритуали, символи и атрибути или заради добрия блек метъл, пипнат така че да зарибява? Но фактите са факти – БАТЮШКА са сензация! Групата има въздействащо сценично присъствие и черната им „литургия“ на живо е не просто шоу, а многопластово представление, от което трудно ще се измъкнете…

Наистина е изумително как само с две издания и тъй кратка история (появяват се едва през 2015-а!) една банда може така да пусне пипала и да заяви присъствие в екстремната сцена така уверено. Дебютният им диск „Litourgiya“ (2015) е сред албумите, които ще се наредят в личния списък на не един и двама като един от най-силните блек метъл дебюти. А той е предшестван само от един сингъл „Yekteníya VII“ (Single 2015).

И така, ние от Live & Loud не се поколебахме и хванахме за концерт в България формацията в момент, в който тя се катери стремглаво нагоре. Датата за шоуто в София е 8 януари 2017г., а мястото *MIXTAPE 5*.

Както вече бе обявено във Facebook страницата на групата, в самото начало на новата 2017г. бандата тръгва на „European Pilgrimage Part I Tour 2017“, както е кръстена концертната обиколка. Съпорт за турнето е полската ARKONA, като се очаква включването на още един артист за концерта в София.

Дали ще издебнете някой от музикантите за да разберете дали зад черното расо не се крие някой от MGLA, HATE, BEHEMOTH или VADER зависи само от вас. Ние пускаме билетите за шоуто в понеделник 28 ноември, а на вас оставяме конспирациите.

Advertisement

До 30-ти ноември(включително) билетите ще са на преференциална цена от 25 лв., а след тази дата цената им ще е 30 лв. В деня на събитието билетите ще струват 35 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), eTicketsMall, както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET

Очаквайте подробности!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1617676245194912/

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

Advertisement
Continue Reading
Advertisement