Connect with us

Събития

Посланикът на Великобритания в България ще открие учебната година в София

Avatar

Публикувано

на

На 7 септември (понеделник) от 9 ч. ще бъде откриването на новата учебна година в Британско училище в София. Посланикът на Обединеното кралство, нейно превъзходителство Ема Хопкинс, ще приветства над 200 ученици и техните родители от 30 различни националности. Тя самата е майка на 2 деца и говори отлично български език.

Британското училище в София е акредитирано от Министерство на образованието на Великобритания като Британско училище извън пределите на Обединеното Кралство. Всички предмети се изучават на английски език, а българските деца изучават и български език. Зрелостници получават британска диплома за средно образование, без да напускат пределите на България.

Освен широка основа от академичните знания на повече от един език – британското образование привнася и развиването на компетентности като непрестанното търсене, чувство за отговорност и толерантност. С тези умения децата и младежите могат да се реализират успешно в съвременното общество и да играят активна роля в него.

Допълнителни активности като спорт, екскурзии, посещение на културни и исторически забележителности са широко застъпени в програмата на учениците и имат за цел да им осигурят среда за приятелско общуване, като в същото време развиват екипност, любопитство, уважение към история и традиции.

Британско училище в София се намира на ул. Екатерина Ненчева 1.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement