Connect with us

Култура

Последният рай: Гвиана и най-новият сезон Йоркширски ветеринари по VIASAT NATURE 

Avatar

Публикувано

на

Viasat Nature Last Eden Guyana jpg

снимка: Silverlining

Този ноември по Viasat Nature e Сезон на Латинска Америкавсеки делничен ден, от 7 ноември.  Избрахме най-красивите пейзажи, най-смъртоносните хищници и някои от най-забележителните истории за дивата природа, които Южна Америка може да предложи, от най-дълбоките гори в „Най-дивата Латинска Америка“ до най-незабележимата дива котка – ягуара – и мистериозните водни същества в „Речни чудовища“. Представяме ви и премиерите на „Последният рай: „Гвиана“ и „Дива Латинска Америка“.

На 20 ноември, неделя, в 17:00 часа пък по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World се завръщат любимите Йоркширски ветеринари – Питър Райт и Джулиън Нортън – с чисто нов 11-ти сезон. Смесените кабинети стават все по-редки, но работата на Питър и Джулиън, подпомагани от техните специализирани екипи от ветеринари и медицински сестри, включва грижа за популярни и екзотични домашни любимци, селскостопански животни и диви животни.

Началото на месеца – на 5 ноември събота, обаче – ще започнем с нещо, доста по-различно – на източното крайбрежие на Япония, където се намират градове, изоставени от хората след съдбоносната ядрена катастрофа във Фукушима през 2011 г. Във „Фукушима: Природата в опасната зона“ следваме международна група експерти, проучващи животните, които неочаквано процъфтяват въпреки токсичната обстановка.

Последният рай: Гвиана

Advertisement

Вторник 8 ноември в 21:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ политика

Оригинално заглавие: Last Eden: Guyana

Година: 2021

Advertisement

Присъединете се към биолога и режисьор на филми за диви животни Дан О’Нийл на експедиция дълбоко в недокоснатите гори на Гвиана – по протежение на река, изгубена във времето – до един рай, който е дом на някои от най-впечатляващите и многобройни диви животни на Земята. Това е място, където хората никога не дръзват да пристъпят и животните не се страхуват, но сега този девствен свят е застрашен. За да стигне до целта си – началото на река Рева – Дан трябва да се справи със смъртоносни водопади, да премине през гъсти храсталаци и да оцелее в дъждовните гори. Възможно ли е това пътуване да бъде последният шанс на Дан да изследва гора, непроменена от 150 години, и да заснеме тези невероятни животни, преди да е станало твърде късно?

Дива Латинска Америка

Премиера всеки делничен ден от понеделник 7 ноември в 20:00 ч.

Брой епизоди: 9 x 60 мин.

Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции

Advertisement

Оригинално заглавие: Wild LatAm

Година: 2020

Южна Америка, Централна Америка и Мексико – взети заедно те образуват уникална екологична единица; Андите и басейнът на Амазонка са съседи на най-сухата пустиня, най-обширните ледници и най-малко познатите гори и джунгли в света. Този сериал показва богатството на дивата природа на Южна Америка, нейните най-забележителни събития и най-добре пазени тайни; това е жив портрет на местообитанията с най-голямо биоразнообразие, чиито обитатели варират от най-големи до най-малки, от най-цветни до най-перфектно камуфлирани, от самотни ловци до ята от хиляди прелетни птици и от най-бързия хищник до най-отровните змии.

Йоркширският ветеринар

Премиера от неделя 20 ноември в 17:00 ч.

Advertisement

Сезон: 11

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet

Година: 2020

Следим цялата драма, смеха и сълзите в два натоварени ветеринарни кабинета. Питър Райт, който е обучен от самия Джеймс Хериот – най-известния ветеринарен лекар в света – сега ръководи кабинета на стария си ментор в Търск, докато бившият му партньор Джулиън Нортън работи в близкия Бъроубридж.

Advertisement

Смесените кабинети стават все по-редки, но работата на Питър и Джулиън, подпомагани от техните специализирани екипи от ветеринари и медицински сестри, включва грижа за популярни и екзотични домашни любимци, селскостопански животни и диви животни. Те се сблъскват също с всякакви колоритни личности, от деца и мили стари дами до внушителни и прями йоркширски фермери.

Следваме ветеринарите до по-отдалечени ферми, на фона на впечатляващата и непрекъснато променяща се природа на Йоркшир; каквото и да е времето, йоркширските ветеринари продължават традицията на Хериот да лекуват всички същества – и големи, и малки.

Фукушима: Природата в опасната зона

Събота 5 ноември в 20:00 ч.

Advertisement

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ история/ експедиции

Оригинално заглавие: Fukushima: Nature in the Danger Zone

Година: 2021

На източното крайбрежие на Япония се намират градове, изоставени от хората след съдбоносната ядрена катастрофа във Фукушима през 2011 г. Това е област, която се счита за негодна за живот, но живеещите там животни изглежда са на друго мнение. В този документален филм разбираме за живота в зона на ядрена катастрофа, като следваме международна група експерти, проучващи животните, които неочаквано процъфтяват въпреки токсичната обстановка. Наблюдавайте, докато се опитваме да разберем дивото, опасното и изненадващото във Фукушима.

Advertisement