Connect with us

Музика

Последни новини за WACKEN METAL BATTLE BULGARIA 2017

Avatar

Публикувано

на

Вижте окончателната програма и участниците по дни в програмата на Wacken Metal Battle Bulgaria 2017. Както знаете събитието ще се състои при отворени врати и вход свободен този уикенд, 2, 3 и 4 юни, в столичния клуб “Mixtape 5“. По традиция барът ще започне да работи от 12:30 часа, когато и ще стартира проверката и настройването на звука за всяка една група, а всеки заинтересован или любопитен ще е добре дошъл да види как точно се случва това. Официалното откриване на събитието и журито, което ще оценява групите, ще бъде в петък от 16:45 часа, а групите ще започнат да свирят в 17:00, като последната за деня ще приключи в 22:50 часа. На място в клуба ще има листовки с програмата, а във Фейсбук събитието на страницата на BGTSC ще можете да следите и евентуалните промени и точната програма по дни и часове.

Както ви е известно, всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На 4-ти юни ще видим четирима участници с представяне по 30 минути, избрани от всеки ден по двама.

Специални гости на събитието ще са LIEVEIL, миналогодишните победители в конкурса. Те ще забият на 4 юни веднага след представянето на последния за изданието финалист и преди обявяването на финалното решение на журито.

И тази година барабаните, усилвателите и китарните кабинети ще бъдат осигурени отново от музикални магазини MUSIC DIVISION.

Както знаете победителят от това издание ще представи родната сцена на международния финал, който ще се състои по време WACKEN OPEN AIR 2017. Там родната група ще премери сили с участници от още 29 държави, а наградите за първите 5 са парични награди до 5000 евро, инструменти и аксесоари от най-големите производители в бранша. И тази година поне една от групите ще получи покана за участие в бургаския SEA OF BLACK FESTIVAL.

Advertisement

Вижте представянето на Lieveil на WACKEN OPEN AIR 2016:

 

Continue Reading
Advertisement