Connect with us

Театър и постановки

Последователи на Пол Маккартни у нас отбелязват международния ден на театъра за деца

Avatar

Публикувано

на

На 19.03. артистични дечица, от шестгодишни до тийнейджъри, ще уважат международния ден на театъра за деца. Празникът ще се отбележи под формата на мюзикъла „Али Баба и разбойниците“, от 17,30 часа, в Културен дом „Искър“, жк. Дружба. Децата са възпитаници на българския филиал на академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул, накратко LIPA 4:19, който е член на Assitej – Световна организация за детски театър. Организацията въвежда 20-ти март като специална дата, на която всички родители се призовават да заведат децата си на театър – важен аспект от възпитанието и развиването на креативността у малките. Мюзикълът „Али Баба и разбойниците“ е по приказката „Али Баба и 40-те разбойници“, а талантливите дечица от българския филиал на популярната школа на Пол Маккартни  играят под ръководството на Ники Априлов. Работата на режисьора с дребосъците го вдъхнови да възобнови трупата за театър, музика и танц „Като лъвовете“, като част от LIPA 4:19. Априлов има за цел да постави още мюзикъли, които да бъдат включени в театралния афиш на столицата. 1 лв. от всеки билет за представлението на 19.03., ще отиде за благотворителна цел към организацията I Can Too.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]1 (2)[/media-credit]

„Шумен, пъстър и красив“ описва детския мюзикъл режисьорът Ники Априлов. Представлението е доказателство за основните принципи на Пол Маккартни, заложени в академията му за изкуства в Ливърпул и ревностно следвани от българския филиал, а именно – за малките е хубаво и полезно да се ориентират в бъдещaта си професия от ранните си години и да тръгнат по стъпките на себеутвърждаването още от 4-годишна възраст. А богатият опит на Ники Априлов допринася за реализирането на тези принципи.

Режисьор: Ники Априлов; Автор: Венелин Методиев; Сценография и костюми: Катя Кисимова; Хореография: Василена Кънева;
Продуцент: Мартина Ненова -LIPA 4-19

Вролята на АЛИ БАБА – Мартин Желев. Участват: Калина Борисова, Богомил Христов, Енислава Недкова, Огнян Илиев,   Александрия Чальовски-Лекси, Биляна Добрева, Ивелина Митева,Натали Славова, Александър Чолаков, Александра Димитрова,Лора Куцинова, Божидара Чукова, Белослава Златева, Елизабет Смоленска, Вивиан Владова, Калина Делева, Лора Бойчева, Мадлен Колева.

 LIPA 4:19 подкрепя Международния ден на театъра за деца:

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement