Connect with us

Lifestyle

Поштел – хитът сред модерните пътешественици

Avatar

Публикувано

на

poshtel 600 12813

снимка: myPR

Почти всеки е посещавал хостел – един от най-достъпните варианти за настаняване, особено при пътуване в чужбина. Не всеки, обаче, е отсядал в петзвезден бутиков хотел, където само канапето в лобито струва колкото половината обзавеждане в дома ви.
Онлайн туристическа агенция eSKY.bg съобщи в блога си за една особена категория хотели, която придобива все по-голяма популярност напоследък. Тя се опитва да съчетае тези два, на пръв поглед далечни варианта за настаняване. Комбинирайки „пош“ стилът (на англ. posh – елегантен, луксозен, първокласен) с цената и практичността на хостела, се получава евтин шик хотел (cheap and chic hostel) или както вече е по-известен – поштел.

[media-credit name=“снимка: myPR“ align=“aligncenter“ width=“600″]-One80-Berlin_600_12812[/media-credit]

Тази концепция има за цел да промени представата за традиционните хостели, възприемани като най-евтиния и нискокачествен начин за настаняване, където хигиената, обзавеждането и услугите не се славят с висока репутация.
За разлика от хостелите, поштелите обикновено се намират на комуникативни места, в сгради с интересна архитектура или история. Задължително са реновирани в свеж и модерен стил, а опашките пред банята и тоалетната са абсолютно неприемливи.

Винаги има нещо открояващо се в обзавеждането и интериора – разположението на стаите и мебелите, дизайнът им, съчетанието на цветовете, наличието на произведения на изкуството, антики и др. Безплатният и качествен достъп до интернет е задължителна екстра.

Европа вече има своите любими поштели

Барселона, например, предлага уникално настаняване в поштел Грация, чиито стаи пресъздават типичната бохемска атмосфера на Каталуния – разнородни произведения на изкуството, големи огледала и удобни фотьойли за разпускане.

Advertisement

[media-credit name=“снимка: myPR“ align=“aligncenter“ width=“600″]-Kasa-Gratsiya-Barselona_600_12809[/media-credit]

Една по-интересна алтернатива за настаняване в Будапеща е поштел Маверик – впечатляваща сграда от времето на Хабсбургите, преустроена за гости. Това е една от редките възможности да се почувствате като истинска кралска особа на цена от 29 евро на нощувка.

Continue Reading
Advertisement