Connect with us

Tехнологии

По-малко от месец остава до изложение MachTech&InnoTech

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Без съмнение 14-и септември е сред ключовите дати през тази година за сектора на металообработката и индустриалните технологии, софтуера и автоматизацията. Защото тогава ще стартира водещото промишлено изложение MachTech&InnoTech.

От 14 до 17 септември форумът ще събере в Интер Експо Център водещи български и чуждестранни компании. Към момента в списъка с участници откриваме над 130 фирми; представени ще бъдат над 300 световни бранда.

Подкрепа от институциите и интерес от австрийски фирми

И през тази година е отчетлив интересът към участие на компании от Австрия. В MachTech&InnoTech австрийски фирми от различни направления в индустриалния сектор ще се представят на колективния щанд на Търговския отдел на Австрийското посолство в София. С участие в изложението и предстоящата конференция ще се включи и DG Trade – Директоратът към Европейската комисия, отговорен за търговската политика на Европейския съюз със страни в и извън границите на съюза.

Advertisement

Осезаема за българските компании е институционалната подкрепа. Това става благодарение на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която финансира участието на 19 компании.

Трансформацията на индустрията

В първия изложбен ден, 14 септември, ще се проведе международна конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Събитието е част от съпътстващата програма на MachTech&InnoTech 2021 и се организира с подкрепата на ИАНМСП и Българската браншова камара-машиностроене. Разбира се, през всички дни ще се провеждат семинари, лекции и фирмени презентации за иновациите и актуалните теми.

Изложители от различни индустриални сфери

„В хода на кампанията забелязваме силен интерес към участие на фирми от различни сфери на индустриалните технологии и металообработката“, коментират организаторите. Така например с щандове ще се включат компании, опериращи при металорежещите и металообработващи машини, роботиката, закаляване и термообработка, лазерните и технологиите за заваряване, проектиране, хидравлика и пневматика, системи за индустриална автоматизация, индустриален софтуер, 3D принтиране, електрониката и др.

От началото на 2021г. Интер Експо Център се наложи като сигурно място за професионалните бизнес събития. През първото полугодие успешно се проведоха редица изложения, насочени към много икономически сфери. Сега в очакване е секторът на металообработката и индустриалните технологии. MachTech&InnoTech 2021, от 14 до 17 септември, ще се проведе съобразно изискванията на националните здравни власти. Всички новости и възможностите за заявяване на участие, ще откриете в сайта www.machtech.bg.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement