Connect with us

Lifestyle

Превзема ли диалектът книжовната реч – в „Провокативно“!

Avatar

Публикувано

на

Стоян Алексиев, снимка: PR

София срещу диалекта: Важно ли е доброто познаване на езика не само за общуването, но и за реализирането ни като успешни личности? Успява ли диалектът да превземе книжовната реч? Не са ли именно диалектите причината за богатството на езика? Отговорите гледайте в „Провокативно“ на 29 януари, 10,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Водещата Милена Фучеджиева ще разговаря с доц. Ана Кочева от Института за български език към БАН. Доц. Кочева е един от създателите на картата на диалектната делитба на българския език. Гост на предаването ще бъде и актьорът Стоян Алексиев, който ще сподели какво трябва да бъде словото на сцената, на екрана и в ежедневието ни.

В рубриката “Женските досиета Х” журналистката Магдалена Гигова продължава историята за успеха на една българка, станала звезда на немската сцена – Ива Ваня.

В традиционната анкета „Провокативно“ ще попита хората дали по-лесно ще си намерят работа, ако не говорят на диалект, и кое е по-важно за успеха в живота им – доброто познаване на българския език или математиката?

Advertisement
Continue Reading
Advertisement