Connect with us

Lifestyle

Прегърнете промяната с пролетно-летните колекции на Fashion Days

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Fashion Days, постави началото на кампанията TIME TO CHANGE с представяне на новите пролетно-летни колекции на топ модни марки като MANGO, Converse, Desigual, French Connection, Esprit, Pepe Jeans, Levi’s, New Look и много други.

С TIME TO CHANGE и огромното разнообразие от модни продукти, бърза доставка и модно вдъхновение Fashion Days ни предизвиква да погледнем по друг начин на стила си и да му добавим повече цвят и настроение.

Промяната този сезон не засяга само новите колекции, но и новия бизнес модел на компанията. От затворен flash sales магазин www.fashiondays.bg премина към отворен онлайн магазин, предлагащ нови колекции с време за доставка до няколко дни.

С представянето на своя Trend Report със селекция от тенденции за пролетно-летния сезон, Fashion Days ни насърчава да експериментираме с различни стилове и да ги интерпретираме към личния си гардероб. По време на специално модно събитие един от стилистите на модна дестинация номер едно – Андра Печинджина, и модни експерти, сред които стилистът Августина Маркова – Тути, модният редактор на сп. ELLE Димитрина Иванова и блогърите Яна Ламбрева, Ванина Ханджийска и Денина Мартин представиха стайлинг предложения за новия сезон, с които да разчупим стила си.

Advertisement

Евгения Маркова, Head of Brand Marketing на Fashion Days Group, откри събитието като обобщи посланието на TIME TO CHANGE: „Нашата мисия този сезон е да ви накараме да забравите за притесненията и да откриете своето ново аз. В крайна сметка, съжаляваме за нещата, които не сме опитали, а не за тези, които сме опитали, дори да са се оказали неуспешни.“

Още вдъхновяваща и полезна информация за актуалните тенденции и стилове можете да откриете в блога на Fashion Days – The Daily Issue и видеото към Trend Report SS 2016.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“594″]Sunset[/media-credit]

Вижте кои са основните пролетно-летни тенденции за Нея и Него според Trend Report SS 2016:

За Нея

Metallics

Advertisement

Този сезон се фокусираме върху блясъка – от лъскавите летни модели до космическите метални елементи и разкоша на 80-те. Няма определени правила за съчетаването на металикови нюанси, ето защо този тренд може да се счита за сложен, но всъщност перфектните комбинации са лесни за постигане. Не залагайте на визия с метални елементи от глава до пети – изберете модел, който прави впечатление и разчупва непреходните класики. Или просто акцентирайте на аксесоарите като обувки или чанти, за да добавите луксозна нотка към офис визията или вечерния коктейл. Нека бижутата останат нежни и фини.

Modern Feminity

Съвременната женственост е тренд, при който всичко излишно е премахнато. Говорим за кройка и функционалност – всичко, което е от значение за модерната съвременна жена. Ако има начин, по който всички искаме да се обличаме в момента, това е той: семпъл, женствен, рационален, със съвсем леки акценти и детайли.

За съвършена визия инвестирайте в рокли с кройка по тялото, бели ризи, панталони с прилепнала кройка или такива с разкроен крачол, вталени сака, поли със застъпен дизайн, сандали тип сабо, чехли, обувки с висок ток, сандали с отворена пета и луксозна, но класическа чанта с минималистичен дизайн.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]The new romantic[/media-credit]

Maritime Chic

Advertisement

Нима има някой, който да не харесва красотата на френския Лазурен бряг или свежото райе? Нежният и изискан тренд е така ослепителен и този сезон, като ивиците няма ограничения – пъстри, едноцветни, хоризонтални, вертикални, тънки или масивни, те стоят еднакво добре както на костюми и сака с двуредно закопчаване, така и на якета, плетени модели и тренчове.

The new Romantic

Пролет/Лято 2016 е времето за дантелени елементи и детайли наподобяващи бельо. Настроението, което те внасят е изтънчено, интимно и изискано и може да бъде открито навсякъде – във вечерните рокли или в ефирните топове, съчетани с офис визия или предизвикателно облекло. Изберете прозрачни мотиви, волани, шифон, коприна, сатен, дантела и дори флорални принтове. Що се отнася до дрехите, заложете на изящни женствени предложения в меката цветова гама, модели с миди дължина, дълги вечерни рокли, сандали с висок ток или пантофки.

Sunset

От ярки жълти нюанси до оранжево, тъмночервено и бордо – цветовата палитра за новия сезон се стреми да отключи въображението и веднага ни пренася на красиви плажове с горещ пясък, кожа със слънчев загар и вълшебни залези. Чаровният тренд не поставя граници за онези, които са избрали да заложат на него. Когато комбинирате тези цветове (жълто с червено, например) добавете изчистени аксесоари в тъмни нюанси.

Advertisement

За Него

Utility

През сезон Пролет/Лято 2016 дизайн и функционалност вървят ръка за ръка. Трендът на удобното и практично облекло винаги е бил идеален за офис средата, но в момента е абсолютен хит и се пренася на следващото ниво, особено заради кройките и качествените материали. Изключително функционална, тази формула за стил включва смарт якета, милитъри мотиви в цвят каки, деним, тениски в синьо-зелени нюанси, идеални за почивката през уикенда, бомбъри в комбинация със спортни блузи, панталони със свободна кройка, раници и разчупени спортни обувки.

Stripes

Tози сезон всичко върви по вода за мъжете. Всеизвестен факт е, че райето заема челно място в гардероба им – без значение дали е в преливащи се нюанси, в цветни или класически комбинации, то създава една свежа морска визия. Присъединете се към морските сили и не забравяйте, че тениската с райе е задължителна за спортно-елегантната визия. Съчетайте с layering тренда , като комбинирате с вталено сако , панталон тип чино и удобни спортни обувки от брезент.

Advertisement

 Modern Blues

Актуалните сини модели, които дизайнерите представиха този сезон са ключови за мъжкия гардероб. Те са с перфектна кройка, съвременен дизайн и изчистени линии. Позволяват да бъдат носени с всичко и добавят правилното количество изисканост и остра нотка към всеки аутфут.

Изберете семпли ризи, вталени сака, костюми и панталони, тениски с поло яка и свободна кройка, дънки с прав крачол и бизнес чанти, за да постигнете шик визия, добавете чифт спортни обувки.

Continue Reading
Advertisement