Connect with us

Общество

Представители на престижни холандски университети в София канят български ученици да посетят университет безплатно

Avatar

Публикувано

на

Тази седмица ще бъде посветена изцяло на холандското образование, като специално по повода ще гостуват студенти и специалисти от едни от най-престижните холандски университети. Причината за организираната от 23 до 27 ноември седмица на висшето образование в Холандия е нарастващият интерес към образованието в тази страна. Холандските университети разполагат с отлични оборудвани учебни бази и предлагат едни от най-търсените и интересни специалности на новото време (напр. нанотехнологии, авиационно инженерство, компютърни игри).  Друго предимство на образованието в Холандия е, че задължително включва  стажът по специалността в трети курс. Таксата за обучение е сходна с тази в някои от родните университети –  1984 евро на година.

От 23 до 27 ноември в офисите на консултантската агенция ще се дава информация за бакалавърски и магистърски програми, как се пише мотивационно писмо, какви специалности могат да се учат на английски език, какви са възможности за финансиране и др. Консултанти на ЕДЛАНТА, представители на висши учебни заведения от Холандия както и български студенти в Холандияще представят условията за кандидатстване в конкретни университети като HAN University of Applied Sciences,  Stenden University, Hanze University, University of Twente,  Saxion University of Applied Sciences, HZ University, Inholland University и други.  Всеки ден кандидат-студентите  ще имат  възможност да получат безплатни консултации, да се запознаят с различни аспекти от студентския живот, както и да участват в своя първи безплатен урок по холандски. Освен в офиса на ЕДЛАНТА в София, презентациите ще могат да се проследят на живо и онлайн чрез Skype в градовете Пловдив и Бургас. Всеки посетил презентация на един или повече от участващите университети, има възможност да спечели ваучер за самолетен билет до Холандия за посещение на Open Day (Ден на отворени врати) в университет по избор и да бъдестудент за един ден.

Холандия е сред едни от най-желаните страни за висше образование в Европа.  Великобритания запазва лидерска позиция като най-търсена за висше образование в чужбина от българи, Германия си остава втора по популярност дестинация, а Холандия е на трето място. Кандидатурите за страната на лалетата за 2015/2016 учебна година, са се е увеличили с 50 %, в сравнение с миналата.

 

Continue Reading
Advertisement