Connect with us

Общество

Представят камиона на годината в София

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

За първи път в България ще бъде представен камионът на годината DAF XF като част от флота на българска транспортна компания. Влекачът от най-ново поколение съчетава ефективност и безопасност. Едно от най-значимите подобрения е премахването на така наречената „Мъртва зона“, чрез системата от динамични дигитални камери, които заместват огледалата. „Технологията на дигиталните огледала започна да пристъпва в нашата индустрия преди около година, но до момента нямаше серийно приложение. Днес това е факт, а ние сме изключително горди, че именно българска компания ще е една от първите в Европа с изцяло дигитализиран флот. След като успяхме да докараме бъдещето в България, ще направим всичко възможно максимален брой желаещи хора да могат да видят от близо новата ни визия или как ще пристигат онлайн поръчките им транспортирани от нас- безопасно и със значително редуциран карбонов отпечатък“, споделя Николай Рашков от EuroSpeed.

Събитието ще се проведе на 27-и март (неделя) от 10:00 до 15:00 часа на жълтите павета пред Националната художествена галерия. „Смятаме, че този камион, заедно с иновативното ремарке, също е произведение на изкуството и това е причината да решим да го представим именно на това място. Всеки дошъл в неделя ще има възможността да види камиона отблизо, както и да получи детайлна информация и факти от колегите ни на място. Ще се радваме да видим и повече деца на събитието.“, завършва Рашков.

Eurospeed инвестира близо 15 милиона в дигитализация на транспорта си и освен модерния влекач, ще представи и иновативното ремарке EcoFlex, което идеално допълва цялостната композиция на транспортната фирма с революционна аеродинамична форма, която спомага за намаляване разхода на гориво и въглеродни емисии.  Събитието се организира в партньорство с Turbotrucks Bulgaria, Schmitz Cargobull Bulgaria и Otp Leasing.

На събитието ще присъства Румен Дунев – рали състезател и експерт по автотехническа безопасност, който ще представи своето мнение за нивото на безопасност на влекача.

Advertisement

Събитието е отворено за всеки, който има интерес и иска да види как изглежда бъдещето в транспортния бранш.

Continue Reading
Advertisement