Connect with us

Галерия

Предстои откриването на BECA | Before Creating Academy

Avatar

Публикувано

на

снимка: Свилен Начев

Първата частна академия за фотография у нас ще отвори врати на 1 октомври 2020 година в София в небезизвестното пространство за всички любители и професионалисти на визуалните изкуства – Photosynthesis.

BECA | Before Creating Academy е първият реализиран проект за частна академия по фотография у нас, който си партнира със световноизвестния факултет EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine в Мадрид. Колаборацията ще даде възможност на курсистите да се запознаят с някои от най-популярните и знаменити преподаватели, които ще се присъединят като гост лектори на академията, а за един от курсистите BECA ще предостави стипендия за безплатно обучение във факултета в Мадрид.

Зад идеята и реализацията на целия проект стои многократно награждаваният документален фотограф Димитри Стефанов, който събира екип от признати и уважавани професионалисти. Подбрани преподаватели ще предложат солидна основа от знания и най-вече практически умения за всички, които желаят да се докоснат до света на фотографията, или желаят да навлязат дълбоко в нейните тайни.

BECA ще предложи няколко възможности за обучение чрез модули, обединени в една дълга програма, както и кратки интензивни курсове, които ще акцентират на конкретни теми. Основна идея и философия на организаторите е академията да се превърне в място, в което дългогодишният опит и знания на действащи, утвърдени и признати професионалисти в областта, може да се предава от тях към по-младите. Една общност за фотографско познание, чрез активно практикуване, анализ, дискусия и обмен на идеи.

Advertisement

Повече информация, относно BECA | Before Creating Academy, можете да откриете на сайта на академията, както и в комуникационните канали като Facebook и Instagram.

Continue Reading
Advertisement