Connect with us

Общество

Предстои: Премиерата на FLAPSƎ, най-новия спектакъл на компания Дерида.

Avatar

Публикувано

на

FLAPSE plakat horizontalen

Двете премиерни представления ще се състоят на 24-ти и 25-ти ноември, от 19:30 часа  на сцена ДЕРИДА (бул. Сливница 245, до Лъвов Мост).

FLAPSƎ е изживяване на момента, тук и сега, което е много сензитивно  и абсолютно различно от всичко, което компания Дерида е представяла досега. Заглавието е игра на думи от flaps, удара на крилете на птицата при полет, и lapse, въздушно течение.

“Хареса ми близостта между звученето на двете думи, а и исках заглавието да е освободено от значение. Радвам се, че сглобихме име, което от една страна предизвиква дадени асоциации, но от друга  ги и отхвърля и по този начин носи духа на представлението.” споделя хореографът, Живко Желязков, за избора на нестандартното заглавие.

FLAPSƎ отвежда публиката на пътешествие във времето. Показва ни какво се случва, когато си заклещен между спомените и настоящето и изследва всяка една мисъл и всяко едно чувство, появили се в човек тогава. Разглеждайки психологията от различни ъгли, FLAPSƎ предизвиква всички сетива на зрителя и го поставя на ръба, в който трябва да направи избор – да полети или да се скрие в собствения си комфорт.

Continue Reading
Advertisement