Connect with us

Събития

Предстои третата церемония по връчване на Годишни награди „България си ти!“

Avatar

Публикувано

на

1543100_10203207058556187_86398950_n
На 27 януари Сдружение „България си ти“ ще връчи своите Годишни награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев. Церемонията ще се проведе в залата на Софийската опера и балет от 19.00 ч. За трета поредна година освен награждаването за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство, Сдружение „България си ти“ ще почете и паметта на една от най-знаковите и влиятелни обществени фигури в съвременната ни история, големия български учен и интелектуалец професор доктор на филологическите науки Тончо Жечев.

Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

„Изключително щастливи сме, че имаме възможността отново да връчим Годишните награди „България си ти“. Желанието ни е всяка година да отличаваме големите българи, които с талант, неуморен труд, богат опит и родолюбие не спират да работят за добруването и еволюцията на обществото ни. Неслучайно решихме да посветим и инициативата на проф. д-р Тончо Жечев. Надяваме се, че поне с малко ще успеем да допринесем за съхраняването на неговата памет.“, споделя Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“.

За трета поредна година на едно място ще се съберат българският културен и духовен елит, представители на дипломатическия корпус и гости от чужбина, за да уважат личностите, които с делата и постиженията си неуморно работят, доказвайки че България е всеки един от нас. Лауреати до момента са: Н. Пр. Матиас Хьопфнер, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, акад. Дечко Павлов, проф. д-р Александър Чирков, проф. д-р Любомир Спасов, Националният отбор по математика и неговият ръководител проф. Петър Бойваленков, Българската хранителна банка, Петко Бочаров, Димитър Митовски, Калуди Калудов, Христина Ангелакова, Кубрат Пулев, Станка Златева и други.

Continue Reading
Advertisement