Connect with us

Събития

Предстои фестивал на приключенията във Врачанския Балкан

Avatar

Публикувано

на

Каякинг. Фестивал на приключенията

снимка: ПР

Разнообразната програма на фестивала включва планински преходи, кулинарен маратон и забавления за цялото семейство в четири дни 

Първият по рода си Фестивал на приключенията ще се състои между 1 и 4 юли в Природен парк „Врачански Балкан“ и в град Враца. Програмата на фестивала е насочена, както към любителите на екстремните преживявания, така и към начинаещи приключенци и семейства с деца!

Откриването е на 1 юли, на хижа Вестителя в град Враца, където под музиката на Юрая Хийп ще  посрещнем изгрева с магично огнено шоу. Ще опознаем Врачанския Балкан с планински преходи до най-красивите кътчета на планината и до исторически места свързани с четата на Ботев. За смелчаците, професионалистите от спортните клубове в района, ще предложат и през четирите дни на фестивала велопреходи, скално катерене, рафтинг по р. Искър, каякинг и бординг на язовира до Враца, летене с балон и парапланер!

На 2 юли програмата включва кулинарен маратон, който ще разкрие тайните на врачанската традиционна кухня – в селата Челопек, Паволче и Згориград. Заедно със самодейците от местните читалища, посетителите ще имат възможността да приготвят врачанска лютика, наложена баница, претривняк и кемерки.

Advertisement

3 юли е отдаден на специални занимания за децата и техните родители. На поляните на к-с Леденика ще се състои забавен спортен полуден с много игри и награди,  еко и кулинарни ателиета, пътешествия във виртуална реалност и назад във времето на нашите прабаби, та чак до времето на траките, среща с приказни герои.

В неделя, на 4 юли, любителите на фолкора ще се насладят на хоротека, организирана от самодейците от местните читалища, разходка с магаренце и каручка и почерпка с домашни мекички.

За максимално добро преживяване, организаторите са се погрижили и за палатков лагер, вечерно шоу с хумора на Северозапада, китари под звездите и Дионисиеви ритуали с огън и вино! Последните два дни ни очаква базар на традиционни храни и фермерски продукти, както и крафт-бира и вина от региона.

Пълната програма на фестивала, както и повече информация, ще намерите на фейсбук страницата на фестивала: FestivalPriklucheniaVratsa.

Организатори на Фестивала на приключенията са Община Враца, ивент фирма Екотур Консултинг и Природен парк „Врачански Балкан“.

Advertisement

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ по проект „Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан –  обединение на местните общности за успешна туристическа дестинация“ на Екотур Консултинг (https://ecotourconsulting.eu)

Continue Reading
Advertisement