Connect with us

Lifestyle

Предстои XXV Италиански фестивал на красотата и прическата

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Първият семинар от кампанията „Надеждата е красива“ за обучение на фризьори, които да помагат на преминали през лечение със средствата на химиотерапията дами, е сред акцентите в програмата на 25-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Лекционно-практическият модул е в първия ден на специализираната модна проява, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти април в Палата 2 на Международен панаир-Пловдив. В рамките на юбилейното издание ще бъдат демонстрирани актуални тенденции, продукти и техники във фризьорството, аплодирани броени дни преди това на престижните световни форуми – Седмицата на модата в Милано и „Cosmoprof“-Болоня, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

Началото на кампанията „Надеждата е красива“ бе поставено миналата пролет, когато стилистът Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък подари 50 перуки на борещи се с коварния проблем жени. На предния Италиански фестивал организаторите от „Christian of Roma“ доразвиха идеята с иницииране на „Щанд на солидарността“ и я превърнаха в национална кампания със серия от обучения в партньорство с Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. В първия от семинарите – на 1 април, лектор с дългогодишна практика в областта ще обучи професионалните фризьори на специфичните техники и подходи при обслужване на дами с подобни проблеми. Това ще ги профилира и ще повиши компетентността им за общуване с такъв тип клиенти, обясниха от „Christian of Roma“. Самите салони, предлагащи специфичната услуга, са включени в сайта на пациентската асоциация.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“640″]Demonstracii[/media-credit]

Дебют на Италианския фестивал на красотата и прическата тази пролет прави култовото списание „YOU“ с първия си брой на български език, благодарение на фирма „Christian of Roma“. Издава се в Италия и излиза в още 25 страни. Изцяло от българския екип на списанието е създадена рубриката „Hair School“. В нея детайлно са разяснени начините и техниките за изработване на прически с илюстрации по метода „step-by-step“ (от англ. – „стъпка по стъпка“). Луксозното списание за фризьори е с фотографии на най-актуалните прически, техники и тенденции, изработени от световни асове в подстригването, колористиката и стайлинга във висшата и в салонната мода. Включени са и материали за най-новите продукти на марките „Alfaparf“, „BES“, „Rolland“ с техните нови концепции и лица. За първи път от създаването на многоезичния журнал в него има и статии за българските обучаващи на тези световноизвестни брандове. Списание „YOU“ ще излиза 2 пъти годишно – пролет/лято и есен/зима, в рамките на двата фестивала в Пловдив и в София, обявиха родните издатели от „Christian of Roma“.

Те ще изпратят 150 български фризьори на безплатно участие в специализираното изложение „Hair & Beauty Show YOU“ през ноември в Италия. „Списанието „YOU“ е официално издание на този форум. Партньорството между двата фестивала е добра възможност родните фризьори да се докоснат до иновативни образци във висшата и в салонната мода буквално дни след създаването им“, обясни управителят на „Christian of Roma“ Елена Кристиано.

Advertisement

Непоказвани досега у нас революционни методи, осигуряващи за изключително увредените коси щадящо третиране дори с най-агресивни разкрасителни манипулации, ще бъдат демонстрирани в Палата 2. Авангардната система на английския производител „Revolution`Hair Concept“, който за пръв път участва във Фестивала, е разработена за прилагане само в салоните. При комбинирането на продукта „Revoplex“ с традиционното боядисване, обезцветяване, изсветляване или друга химическа процедура, увреждането на косъма се предотвратява още преди самото начало на манипулациите. Действието на ключовите съставки, съживяващи увредените коси успоредно с разкрасителното третиране, ще бъде разяснявано в демонстрации на специален щанд от експерта Памела Дюти. Британката ще представи и уникална терапия с извлечен от Каспийско море черен хайвер, обясниха организаторите.

Първа изява пред публиката в Пловдив ще има и марката от САЩ „Sexy Hair“. Топфризьорите от Америка заедно с българските си колеги Владимир Атанасов и Асен Налбантов ще показват на щанда и от сцената най-новите продукти и техники за постигане на удивителни прически. Сред тях е последната линия с романтичното име „California Dreamin`“. Предизвикалият истински фурор миналата пролет руснак Руслан Татянин отново пристига за 3-дневния Италиански фестивал, издадоха организаторите. Като представител на „Alfaparf“ виртуозът на „дългите“ прически ще работи в тандем с една от най-добрите колористки в света – британката Вивика Дейвис. С двама нови стилисти – Елена Пизанели и Сами Киарето, ще се представи традиционният участник фирма „Rolland“. В Палата 2 ще се изяви и любимецът на пловдивската публика Саверио Палма от „BES“-Милано заедно с екипа от българските стилисти на модната група – Георги Георгиев-Жоро Ефекта, Гергана Томова, Тодор Тодоров, Кристияна Дочева, Николай Кацаров, Венета Салабашева, Ваня Иванова. За посетителите и гостите на Фестивала са предвидени много изненади и шоу-програми.

Continue Reading
Advertisement