Connect with us

Общество

През месец октомври Bulgaria Mall ще свети в розово в подкрепа на битката срещу рака на гърдата

Avatar

Публикувано

на

Obedineni sreshtu raka na gyrdata 1

В рамките на световния месец срещу рака на гърдата Фондация „Една от 8“, AVON „От любов към живота“ и Bulgaria Mall си партнират, за да напомнят на българката колко е важно ранното откриване на болестта, както и подкрепата, необходима на диагностицираните дами в България и техните семейства. Това ще се случи по един изключително красив начин – сградата на Bulgaria Mall ще бъде осветена в розово от 1 до 31 октомври, за да  покани  както своите посетители, така и всички граждани и гости на София да се присъединят към битката с коварната болест.

Розовият „воал“ от светлина, който ще обгръща сградата на търговския център, беше тестван преди броени дни, като официално ще стартира днес, на 1 октомври. Инициативата е нова за България, като в световен мащаб множество обществени сгради и забележителности са били осветявани до този момент в знак на подкрепа. Сред тях са Бъкингамският дворец в Лондон, Операта в Сидни, Ниагарският водопад, Бранденгбурската врата, наклонената кула в Пиза и много други.

Част от партньорския проект е и „Розовата седмица“ с посланието „Бъди до мен”, която ще бъде организирана през последната седмица на месец октомври. Домакините от Bulgaria Mall и партньорите от Фондация „Една от 8“ и AVON „От любов към живота“ ще поканят всички дами да посетят специалния розов кът за приятелска среща и разговор за болестта, подкрепата и ранната диагностика. Основната цел на партньорството е да работи за по-добра информираност по темата и да напомни колко важна е превенцията и ранната диагностика, защото ракът на гърдата е 100% лечим, когато бъде открит навреме.

От любов към жените с рак на гърдата (в България са над 48 000 жени) заедно ще покажем важността на подадената ръка и на това истински да застанеш до човека, който има нужда от твоята подкрепа. „Бъди до мен“ е програма на AVON и „Една от 8“, която ще осигури психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както практическа и информационна подкрепа по време на цялото лечение и във всеки един етап, в който е необходима. Това става възможно с поръчка на благотворителен продукт от розовата серия на AVON на Представител или на AVON.BG, като 100% от печалбата от всеки артикул се заделя за каузата.

Continue Reading
Advertisement