Connect with us

Премиера

Премиера на „Престъпления на сърцето“ в Младежки театър „Николай Бинев“

Avatar

Публикувано

на

„Престъпления на сърцето 7 Фотограф – Иван Дончев

снимка: ПР

На 21 юни 2022 г. (вторник) от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Престъпления на сърцето“, автор Бет Хенли и режисьор Стоян Радев.

Още с появата си пиесата „Престъпления на сърцето“ постига огромен успех и се превръща в една от най-обсъжданите пиеси, които са във фокуса на общественото внимание след първата ѝ премиера през 1979 г.

Пиесата печели множество награди, сред които „Пулицър“ (1981 г.), New York Drama Critics’ Circle Award (втората най-стара театрална награда в САЩ след „Пулицър“, която се връчва от 1936 г.) в категорията „Най-добра американска пиеса“ и „Theatre World Award“. Получава и престижни номинации за награди, сред които „Антоанет Пери“, по-известни като Награди „Тони“, които се присъждат за принос към театралното изкуство на Бродуей.

Режисьор на спектакъла „Престъпления на сърцето“ в Младежки театър е Стоян Радев, а актьорският състав включва Ярослава Павлова, Рая Пеева, Мила Люцканова, Веселина Конакчийска, Кирил Недков и Ахмед Юмер.

Advertisement

„Пиесата на Бет Хенли от края на 70-те години получава много престижни награди за драматургия и номинация за Оскар, когато по-късно е адаптирана за големия екран.

Но не наградите, получени от “Престъпления на сърцето”, а подаръците, които този текст раздава на публиката са причината да го изберем отново. Проницателност, самоирония, чистота, свобода, красота, състрадателност… Престъпленията на сърцето са тези, от които произтичат всички останали, затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно – достатъчно строго, достатъчно нежно, без страх от сълзите, без страх от смеха, с прилагане на закона и разбиране отвъд него, където само любовта може да прощава и да лекува.

Работата по спектакъла беше щастливо преживяване за целия екип, беше истинска възможност за себепознание и споделена обич. Ще се радваме споделянето да продължи и с нашите зрители.“ – Стоян Радев – режисьор

„Престъпления на сърцето“

от Бет Хенли

Advertisement

Превод – Никола Кънев

Режисьор – Стоян Радев

Сценография и костюми – Елица Георгиева

Музика – Милен Кукошаров

Хореограф – Теодора Попова

Advertisement

Фотограф – Иван Дончев

Участват: Ярослава Павлова, Рая Пеева, Мила Люцканова, Веселина Конакчийска, Кирил Недков, Ахмед Юмер

Своята втора премиера спектакълът ще има на 12 юли 2022 г. (вторник), а билетите са в продажба на касата на Младежки театър „Николай Бинев“ и онлайн: https://bit.ly/3NgO2yx.