Connect with us

Култура

Пренеси Средната земя в кухнята си с „Неофициалните рецепти от „Властелинът на пръстените“

Avatar

Публикувано

на

LOTR Recepti baner jpg

От Хобитово до Мордор, с повече от 60 рецепти от Средната земя новата готварска книга ще зарадва всички фенове на „Властелинът на пръстените“.

В света на литературата едва ли има творби, по-обичани от тези на Дж. Р. Р. Толкин. „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ са невероятни фентъзи класики, изпълнени с изключителни герои, места и приключения – както и с лакомства! Издателство Artline Studios представя една от най-автентичните готварски книги за Средната земя – „Неофициалните рецепти от „Властелинът на пръстените“ от Том Грим. Книгата поднася на феновете селекция от разнообразни храни и напитки, извлечени или вдъхновени от творбите на Толкин. Поемайки по стъпките на любимите си герои, читателите ще се окажат на кулинарна екскурзия из Средната земя.

От мирното Графство, през горите на елфите и пещерите на Мраколес, чак до Съдбовния връх в Мордор, където бродят сенките – всеки регион от света на Толкин е представен с кулинарни произведения. В книгата читателите ще открият рецепти за вкусотии като елфически хляб, греяно вино от стари лозя и запеченото сирене на Беорн. Красиви, пълноцветни снимки на готовите ястия съпътстват всяка от рецептите и ще спомогнат за постигането на по-добър успех в кулинарното начинание. Самите рецепти са лесни за изпълнение, което прави книгата подходяща както за начинаещи, така и за опитни готвачи.

В авторовото въведение на книгата Том Грим споделя, че „за Толкин храната и пивото представляват приятелството, любовта, надеждата и дома“. Битът на хобити, елфи, джуджета и хора често е извеждан на преден план в творчеството на Толкин. Книгите му са изпълнени с описания на храни и напитки, които показват авторовото влечение към охолството и пиршествата. Неслучайно и „Хобит“, и „Властелинът на пръстените“ започват с банкети, а не със самото приключение. С „Неофициалните рецепти от „Властелинът на пръстените“ читателите ще могат да си устроят пиршество, сравнимо по пищност и веселие с това на хобитите и джуджетата.

Рецептите в готварската книга от Том Грим ще предоставят наслада за сетивата и ще накарат читателите за пореден път да си направят маратон на „Властелинът на пръстените“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement