Connect with us

Lifestyle

Приключенски Лагер в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В периода 20 – 26 август 2016 г., в националния учебен център на БЧК в с. Лозен, ще се проведе първия за България Лагер – Приключенско пътуване към Международната награда на херцога на Единбург – България. Тридесет младежи на възраст между 14 – 24 години ще осъществят едно от четирите основни направления Наградата – Приключенско пътуване.

Целта на Приключенското пътуване в Наградата е да насърчи приключенския и изследователски дух в младите хора, както и да им даде среда, където да учат и преживяват работа в екип, планиране, справяне в непозната среда и целеполагане.

В рамките на програмата, участниците ще преминат специални инструктажи и обучения за ориентиране, поведение в планината, бивакуване и първа долекарска помощ. Младежите ще планират своите маршрути в детайл, с помощта на опитни възрастни и ще направят двудневно пътешествие в природата, като разчитат на знанията, опита и съекипниците си.

Летния лагер – приключенско пътуване се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК“ в рамките на проект „Наградата за всички“. Три неправителствени организации (Национален Алианс за работа с доброволци, Фондация „Стъпка за България“ и РийчАут – България) вече 6 месеца работят с младежи, лишени от родителска грижа, давайки им възможност да разработят собствена програма и да станат част от международното семейство на Наградата.

Advertisement

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща младежка програма за личностното развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си младите развиват умения и качества, които остават за цял живот. Инициативата е под патронажа на президента на Р. България, г-н Росен Плевнелиев и съществува в България от началото на 2014 г. В момента над 300 младежи от 11 града в България участват в програмата, като си поставят лични цели и предизвикателства в четирите основни направления на Наградата: доброволчество, развиване на умения, физическа активност и приключенско пътуване.

Lidersk_Sreshta_2

снимка: PR

Continue Reading
Advertisement