Connect with us

Lifestyle

Приключи инициативата „Инженери в клас“ на Бош и Junior Achievement

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Приключи съвместната инициатива между Бош и JA България, в рамките на която доброволци от Бош запознаха ученици с инженерната професия. Инженери от компанията посетиха три училища в София и изнесоха лекции пред десетокласници и единадесетокласници.

Кампанията стартира на 25 февруари с лекция в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“в София, където инж. Тихомир Георгиев запозна ученици с автомобилните технологии на Бош и професионалните възможности в областта на автомобилното оборудване в България.

С учениците от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия се срещна инж. Стефан Златев. Той изнесе лекция на интересната за бъдещите инженери, архитекти и проектанти тема „Контролирай климата в дома“. Г-н Златев посрещна с радост разнообразните въпроси на учениците за бъдещите технологии, а най-любознателните сред тях получиха специални награди.

На 18 март се осъществи и лекцията „Наистина професионално с електроинструментите на Бош!“ в Националната професионална гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“.  Младите артисти с интерес проследиха информацията за инструментите и иновациите, които могат да използват в своята работа. Освен подаръци за учениците, Роберт Бош България дари на гимназията инструменти от марката Дремел, предназначени специално за артисти и занаятчии.

Advertisement

Шестима ученици от посетените училища ще имат възможност да прекарат един работен ден в Бош България през ноември тази година, в рамките на 15-то издание на „Мениджър за един ден“.

Continue Reading
Advertisement