Connect with us

Tехнологии

Приключи курса по „Програмиране с Java“, част от програмата Tech Institute на Samsung

Avatar

Публикувано

на

2015 Java course 3

снимка: ПР

20 студенти бяха сертифицирани от Samsung и Технически университет – Варнаслед приключването на безплатния курс „Програмиране с Java” за младежи. Двама от студентите вече са наети от водеща ИТ компания. Курсът се организира от Samsung и ТУ-Варна, с подкрепата на JobTiger и TheBusiness Institute.

Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението се проведе на 19 юни в Лабораторията за иновации, създадена от Samsung в сградата на ТУ-Варна. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а сред официалните гости на събитието бяха доц. д-р инж. Мария Иванова, заместник ректор „Учебна работа“, декан доц. Розалина Димова, представители на Samsung Българияи специалисти от JobTiger.

„В Samsung вярваме, че технологиите имат огромен потенциал да променят живота на хората към по-добро. Затова използваме своите силни позиции в иновациите и технологиите, за да допринесем за едно по-успешно общество. У нас има много млади хора, които напускат образованието без необходимите дигитални и меки умения, които ще са им нужни за бъдещата им професия. Затова полагаме много усилия да подпомогнем тези млади хора да придобият нужната квалификация и технически познания, които ще им помогнат да се реализират по-добре и по-лесно на пазара на труда“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung България.

Лектори в курса бяха доказали се професионалисти от MusalaSoft, TheBusiness Institute и JobTiger.В рамките на двумесечното обучение, младежите имаха възможност да надградятуменията си по обектно ориентирано програмиране, използвайки Samsung технологиите. Двадесетте студенти създадоха прототипно приложение, което да демонстрира последователно новите знания и умения.

Advertisement

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]2015 Java course_4[/media-credit]

В рамките на курса младежитеразвиха и знания за бизнес развитие и предприемачество. Благодарение на новопридобитите компетенции, част от участниците ще имат възможност да се включат в предстоящата „Нощ на учените“, където ще представят разработения в рамките на курса проект.

През изминалите месеци, студентите се срещнаха и със специалисти от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш „меки умения“ и как се прилагат те на практика. Курсистите бяха подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти.  Броени дни след приключването на курса по „Програмиране с Java“, част от младежите получиха предложения за работа от MusalaSoft, като някои вече са наети, а други са получили служебни повишения, заради новопридобитите им познания.

Курсът по „Програмиране с Java“ е част от програмата Tech Institute на Samsung, чрез която компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.

Continue Reading
Advertisement