Connect with us

Кино

„Принцесата на покера“ на Арън Соркин вдига залозите през февруари

Avatar

Публикувано

на

molly sgame 01.0

Известният сценарист и драматург Арън Соркин избира една от най-забележителните истории през изминалите години, за да направи своя режисьорски дебют. В Принцесата на покера Джесика Частейн (Марсианецът, Пурпурният връх, Враг номер едно, Интерстелар) разказва историята на една от най-интригуващите жени на XXI в. в Америка – Моли Блум.

Блум е млада, харизматична олимпийска надежда в ските, която е принудена да загърби спорта след тежка травма. След като кариерата й на спортист е преустановена, семейството й настоява тя да следва право, но Моли решава да си почине една година и приема сезонна работа, която я въвежда в начинание, изискващо сходни на спорта инстинкти и дисциплина: да ръководи най-ексклузивните в света нелегални игри на покер с високи залози. Дълбоките джобове на холивудски величия, сред които се говори, че са били Бен Афлек, Тоби Магуайър и Леонардо Ди Каприо, спортни звезди и бизнес магнати ѝ осигуряват десетилетие на бляскав успех. Но Моли привлича вниманието на грешните хора, когато влиза в контакт с членове на руската мафия. Успешната серия приключва рязко, когато е арестувана посред нощ от 17 агенти на ФБР, размахващи огнестрелни оръжия. Изправена пред сериозни наказателни обвинения, единственият съюзник на Моли е адвокатът Чарли Джефрис (Идрис Елба), който открива, че Моли Блум е нещо много повече от това, което се опитват да внушат таблоидите.

Принцесата на покера бележи режисьорския дебют на Арън Соркин, носител на наградата „Оскар“ за адаптиран сценарий за Социалната мрежа, носител на „Златен Глобус“ за най-добър сценарий за Стив Джобс, и на пет награди „Еми“ за Западното крило. Сред най-известните и успешни филми на Соркин се нареждат Доблестни мъже с Том Круз и Джак Никълсън и Кешбол с Брад Пит. Принцесата на покера и тази година ще отведе Соркин на червения килим на юбилейното 90-о издание на „Оскар“-ите  с номинация в категорията за адаптиран сценарий.

В допълнение към Джесика Частейн и Идрис Елба, в ролите се включват носителят на „Оскар“ Кевин Костнър (Танцуващият с вълци, Спасителен отряд), Майкъл Сера (Джуно), Джереми Стронг (Големият залог), Бил Камп (Loving), Крис О’Дауд (Шаферки), Брайън д’Арси Джеймс (Спотлайт) и номинираният за „Оскар“ Греъм Грийн (Танцуващият с вълци).

Принцесата на покера идва в кината на 23 февруари.

Advertisement