Connect with us

Музика

При огромен интерес преминаха концертите на Лили Иванова и „Тангра“ в Бургас

Avatar

Публикувано

на

Lili Ivanova konzert 2

фотокредит: Владо Василев


В началото на август бургазлии и гостите на града се насладиха на най-доброто от творчеството на култовата българска група „Тангра“ и естрадната прима Лили Иванова. Събитията бяха част от двудневен фест, съвместна инициатива на община Бургас и Hacienda Beach. Хиляди души се събраха на Централния плаж в Бургас, за да станат свидетели на морските спектакли. Примата на бг поп музиката Лили Иванова отново показа, че нищо не може да я пребори, като близо два часа държа в плен няколко хиляди фенове. На сцената, която бе разположена в Морската градина, се качиха още музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Росен Ватев и Орлин Цветанов.

Организаторите се бяха постарали събитието да отговаря на световните стандарти по отношение на качеството на звука, светлините и пиротехниката. Продуцентът на концерта Димитър Тодоранов заяви: „Спектакълът на Лили в Бургас бе уникално изживяване. Отне ни доста време, усилия, труд и търпение на целият екип, застанал зад организацията, но си заслужаваше. Искам да благодаря за съдействието и подкрепата на Община Бургас и любимата бира на българите „Болярка“. Радвам се, че и трите концерта, които организирах на Лили Иванова ще останат в историята като едни уникални и различни преживявания. Относно концерта на плажа в Бургас, с Лили споделяме едно мнение, а то е, че изживяването бе, все едно присъстваш на голям световен рок концерт“.

Tangra (2)

фотокредит: Владо Василев

След 25-годишно отсъствие от сцената популярната група „Тангра“  се събра отново, а на концерта си до морския бряг изпълниха най-големите си хитове в нов аранжимент. Публиката пя с пълно гърло песни като “Оловният войник”, “Богатство”, “Нашият град” и “Циркът”. Константин Марков, Станислав Сланев – Стенли, Дани Ганчев и гост музикантите Иво Чалъков и Стефан Попов от “Гравити Ко” свириха до малките часове на нощта, ден по-късно те имаха и клубно участие в Hacienda Beach Лозенец.

Продуцентът Димитър Тодоранов вече работи по организацията на нови арт проекти, които ще обяви наесен.
 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement