Connect with us

Lifestyle

Продукти със социални каузи на фермерския пaзар на Lidl

Avatar

Публикувано

на

Suvenir ot filts

снимка: ПР

За първи път на фермерския пазар на Lidl клиентите ще могат да открият и изящни сувенири от филц и текстил, изработени от майки в неравностойно положение. Събитието ще се проведе от 9-ти до 11-ти юли между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3 (пазарът на Борово).

Декоративните предмети са дело на жени, подпомагани от фондация „Рождество Христово“. Организацията подкрепя и подпомага материално, морално и социално жени, които сами отглеждат децата си или се намират в затруднено социално положение. Клиентите ще могат да открият и изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница. Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Освен разнообразие от сувенири, посетителите на пазара ще могат да избират между слънчеви домати и свежи краставици от региона на Петрич и Сандански, чери домати и микро салатни растения на ферма Microgreens Bulgaria от Нови Искър. Захарни пъпеши, праскови и сливи от с. Брестовица също ще зарадват посетителите на пазара.

За ценителите на натуралния мед и пчелните продукти, родни производители от гр. Искър и с. Габърница ще предложат сладки изкушения, като няма да липсват и билковите тинктури на „Билка чудодейка“.

Advertisement

Клиентите ще могат да открият и добре познатите продукти на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и на ферма „Катарино“ от Разлог, както и месни изделия на „Новамес“ от Банкя. Винарна „Магура“ от с. Рабиша, отново ще предложи своята винена селекция, подходяща за разнообразните деликатесните мезета, предлагани на фермерския пазар.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 – Купувам български продукти с доказан произход”.

Continue Reading
Advertisement