Connect with us

Култура

Продължението на „Чаках точно теб“ от Стефана Белковска излиза от печат до дни

Avatar

Публикувано

на

zavinagi ti cover

Популярната писателка и блогърка Стефана Белковска написа очакваното с огромен интерес продължение на дебютния си роман „Чаках точно теб“. Втората част на любовната история –„Завинаги ти“, излиза официално от печат на 1 декември, но премиерата й ще се състои близо седмица по-рано – на 22 ноември от 19:30 часа в столичния клуб PM.

В края на 2016 г. Стефана Белковска издаде първата си книга – „Чаках точно теб”, която бе приета повече от успешно сред четящата аудитория у нас. Романът бе класиран на четвърто място в категория „Дамски романи“ в конкурса „Моята любима книга 2016“ и се радва на три тиража в рамките на 12 месеца, а скоро в книжарниците ще бъде и продължението му: „Завинаги ти”.

За разлика от първата книга, в „Завинаги ти“ Белковска ни пренася от дъждовен Лондон в слънчева Тоскана, където, години по-късно, красивата Анина е на път да се влюби повторно – този път в сексaпилен италиански художник на име Франческо. Творецът е готов да даде всичко от себе си, за да накара Анина да забрави миналото. Дали единствено любовта е тази, която го подтиква към саможертва, или италианецът е замислил нещо, което не казва на своята любима?
Междувременно на Острова Джейсън продължава да жъне успехи с групата си „Тъндърсторм“ и планира женитба с известна актриса.
Съдбата обаче е решила, преди това да срещне още веднъж Анина и Джейсън. Дали ще им даде още един последен шанс? Ще възпламени ли тази среща стари, тлеещи чувства между двамата или ще ги раздели окончателно и завинаги? А след като веднъж открием любовта на живота си, оставаме ли завинаги с нея?
Героите на Стефана Белковска търсят отговорите на тези и редица други въпроси, свързани с любовта, прошката, готовността и всеотдайността да живеем „тук и сега“, за да имаме нашето „утре“.

Романът „Завинаги ти” ще бъде по книжарниците от 1 декември, но премиерата му е насрочена за 22 ноември (сряда) от 19:30 часа в клуб PM (ул. „Позитано“, хотел „Рила“), където (по)читателите на Белковска и нейното творчество ще могат да закупят книгата ексклузивно и да получат автограф от авторката. Освен водещите на събитието – познатата от телевизионния екран водеща Константина Живова и писателят Димитър Калбуров, в представянето ще вземат участие също поп певицата Ирра Русева, Мис България Свят 2003 Райна Налджиева и футболистът и победител в Survivor България 2014 Ваня Джеферович, които ще прочетат любимите си фрагменти от „Завинаги ти“. За доброто настроение на гостите ще се грижат още певицата Вяра Атова и китаристът Захари Борисов, които ще предложат специално подбран акустичен сет. Организаторите са предвидили още игра с подаръци и специални изненади за публиката.
Вход свободен.

Стефана Белковска има дългогодишен опит в сферата на рекламата, а в свободното си време е блогър и писател . Правнучка е на известния живописец и художник Асен Белковски, който се изявява и като поет и литературен преводач, а също и племенница на един от най-известните архитекти на София – Станчо Белковски.
Литературата е нейно призвание от дете – от малка пише комикси, които илюстрира сама. Като ученичка се заема с изготвянето на ученически вестник, който раздава на приятелките си, а по-късно пише и илюстрира свои приказки. Идеята за „Чаках точно теб“ й хрумва, когато е на 16 години. Написва част от историята в училищна тетрадка, която един ден загадъчно изчезва. Ръкописът остава в неизвестност допреди 2 години, когато Стефана го намира случайно, докато помага на майка си с чистенето на тавана. Веднага се заема с възстановяването на текста и дописва историята, която днес четем на страниците на „Чаках точно теб”. Макар и на пръв поглед закъсняла, очевидно тази история пленява мнозина, защото романът се радва на цели 3 тиража в рамките на година, а малко не му достигна да влезе в почетната тройка в категория „Дамски романи“ в конкурса „Моята любима книга 2016“. Съвсем скоро ще разберем и какво ни очаква на страниците на така чаканото му продължение „Завинаги ти”.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement