Connect with us

Събития

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Avatar

Публикувано

на

Плакат Роден под щастлива звезда 10.04.2021

Първите пролетни пътешествия на тримата приятели от куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ ще бъдат на 10 април (събота) и 25 април (неделя) от 11:00 ч., в Национален студентски дом. Приключенците ще разкажат на децата колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце. След спектакъла децата ще направят своя 3D картичка с мотив от представлението в творческата работилница на Здравка Кантарева – сценограф на „Роден под щастлива звезда“.

Представлението „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първото от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, представят творческия процес по създаването на спектакъла в съпътстваща всяко представление фотоизложба.

Продължителността на представлението е 45 мин.

Продължителността на творческата работилница е 40 мин.

Facebook събития: (9) Приключения с кораб | Facebook

Advertisement

Дата: 10.04.2021 г. (събота) и 25.04.2021 г. (неделя)
Час: 11:00 ч.
Място: Национален студентски дом (гр. София, пл. Народно събрание № 10)
Вход: 10 лв. (закупуване на място преди представлението)

Поради наложеното ограничение на броя присъстващи се препоръчва предварително записване чрез съобщение в страницата „Приключения с кораб“.

Представлението се реализира с финансовата подкрепа на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“, Министерство на културата на Република България и с партньорството на Фондация за изкуство и култура „Пространства“.

Continue Reading
Advertisement