Connect with us

Lifestyle

Промяна в маршрута на 11тото Велорали DRAG Черни връх

Avatar

Публикувано

на

На 4 октомври ще се проведе 11тото издание на състезанието по планинско колоездене Велорали DRAG Черни връх.

Състезателите ще бъдат изправени пред предизвикателството да изминат разстояние от 38 км с обща денивелация (изкачване и спускане) 3300 метра. Тази година има малка промяна в маршрута от върха към финала. Причината е, че дългогодишно използваното трасе е станало равно и високоскоростно, а целта на състезанието е да се запази високото ниво на техничност при спускане.

Записване

От 25 септември стартира и записването за велоралито. В срок до 16.00 ч. на 2 октомври (четвъртък) състезателите имат възможността да заявят участие в магазин DragZone България и да получат индивидуален състезателен номер.
Повече информация относно условия за записване и участие – на Facebook страницата на събитието.

Състезанието

Велорали DRAG Черни връх е ежегодно състезание за планинско колоездене в дисциплина крос-кънтри. За 11та поредна година състезанието, организирано от DRAG, привлича най-смелите колоездачи на България да изкачват Черни връх и да го спускат обратно. Състезанието се счита за изключително тежко в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Трудно и зрелищно е спускането под Черни връх. Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен.

През годините категория „Мъже“ се е утвърдила като една от най-оспорваните титли. По-бързите претенденти успяват да преодолеят трасето за по-малко от 3 часа.
Състезанието се организира за 11-та поредна година от фирма Веломания ЕООД, производител на велосипеди DRAG, и се провежда с подкрепата на Софарма АД.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement