Connect with us

Lifestyle

Психологът Елена Димитрова–Ангелова с благотворително събитие, посветено на ендометриозата

Avatar

Публикувано

на

БЕЗПЛАТНО в платформата Zoom

Тези, които познават ендометриозата отблизо, свързват състоянието с болка, страх, стрес, тежест от взимането на решения и много, много въпросителни: Какъв ще е животът ми оттук нататък? Все така ли ще боли? Ще стана ли майка? Как да се лекувам?

Болката, придружаваща състоянието, е трудно да бъде пренебрегната, а броят на жените, страдащи от заболяването е голям – една от 10.Често симптоматиката започва с настъпването на менструацията и продължава до менопаузата.

Ендометриозата е хормонално зависимо, възпалително заболяване, при което тъкан от вътрешността на матката расте извън нея (напр. в коремната кухина). Тя кърви при всеки менструален цикъл и може да доведе до образуването на съединителна тъкан, която захваща едни за други вътрешните органи като черва, пикочен мехур и т.н. Няма как да се преувеличи степента на болезненост или сложността на състоянието и е много трудно да се открие причината за него.

Има ли път назад? Възможно ли е да възстановим връзката с тялото си (и със себе си)? Можем ли да поканим нашата женственост обратно и това да доведе до облекчаване на състоянието?
На тези въпроси ще отговори психологът, работещ от години в областта на репродуктивното здраве, трудно зачеване и създател на https://mechtazabebe.com/  по време на онлайн семинара: ЕНДОМЕТРИОЗА-ТЯЛО-ЖЕНСТВЕНОСТ, който ще се проведе на 23 юни, от 19 часа, БЕЗПЛАТНО в платформата Zoom.

Advertisement

Нужна е предварителна регистрация на: https://bit.ly/2AOy3rz

Очаквайте:

  • холистичен поглед към ендометриозата
  • свързване с посланията, които носят симптомите
  • изследване на скритите мотиви/убеждения, които не позволяват излекуването
  • упражнения от енергийната психология за облекчаване на състоянията
  • медитативни практики и визуализации

Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве и Елена Димитрова-Ангелова канят дамите с ендометриоза на тази онлайн среща, защото вярват, че грижата за себе си е знак за любов и подкрепа към собствената ни личност.

Елена Димитрова– Ангелова е магистър-психолог по Обща психология от СУ „Св. Климент Охридски“, хипнотерапевт от  Българска Асоциация по Хипноза и   хипнотерапия,  сертифициран практик по метода  Усъвършенствана енергийна психология   (Advanced Energy Psychology – EDxTM), съчетаващ приложната кинезиология, работата с биоенергийната система, със съзнанието и подсъзнанието. Завършила е обучение по  Позитивна Психотерапия и за работа с метода EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) за справяне с травматични преживявания, тревожност, проблеми, свързани със себеоценката и други. Обучавала се е в парадигмата на неорайхианската школа, в Института по гещалтерапия и по програма за Първична терапия (Primal).

Създател е на сайта https://elenadimitrovaangelova.com/, както и на проект, в подкрепа и помощ на двойки с репродуктивни проблеми – http://mechtazabebe.com/. Елена провежда тренинги, семинари, ежеседмични терапевтични групи – Женски срещи за подкрепа и медитация. Чест гост е в телевизионни предавания и онлайн медии, а всеки вторник можете да я чуете в рубриката „Загубени в превода“ по radio N-joy.

За нея психотерапията е общуване сърце в сърце и подхожда към процеса с приемане, автентичност и отговорност. Работи с жени, мъже и партньорски двойки.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement