Connect with us

Музика

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго 

Avatar

Публикувано

на

2021 05 23 Sonia Yoncheva 38 preview

снимка: Соня Йончева/ фотокредит Виктор Сантяго

Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август пред катедралния храм “Свети Александър Невски” в София свършиха месец преди събитието.

Организаторите от SY11, спазвайки всички епидемиологични мерки към днешна дата , пускат в продажба още 1800 билета на цени от 60 до 250 лв. в системата на Epay Go.  От Столична община, която е партньор в организацията на концерта, създават специален пропускателен режим в деня на събитието.

Йончева и Доминго ще излязат на специална сцена в центъра на София със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

В репертоара са включени популярни арии и дуети от прочути опери. За “Гала в София” пристигат меломани от цяла Европа.

Advertisement

Лятото на Соня Йончева и Пласидо Доминго е много динамично. Двамата са част от програмата на големия оперен фестивал с концерти в Любляна, но единственото им съвместно участие ще бъде в София.

Соня Йончева пя в операта “Сибир”, която се поставя за първи път във Флоренция. Премиерата бе в рамките на 83-ото издание на фестивала „Маджо музикале фиорентино“.  „Сибир“ от Умберто Джордано бе дирижирана от маестро Джанандреа .

Операта е показана за пръв път в Миланската Скала на 19 декември 1903 г.

Италианските медии не пестят суперлативи за българското сопрано Соня Йончева (Стефана), която премерва силите си в една от най-трудните арии на целия сопранов репертоар.

“Божествен глас и силно актьорско присъствие”, пише критиката за Йончева.

Партнират ѝ звезди от първа величина като грузинският тенор Джорджи Стуруа (Василий) и румънският баритон Джордж Петеан (Глеби).

Advertisement

Последното участие на Йончева тези дни беше в Монпелие, където тя изнесе концерт с Филхармонията.

Вместо заслужена ваканция, Соня  записва нов албум през лятото за компанията “Сони мюзик”.

Последният ѝ албум Rebirth се радва на комерсиален успех и е в класациите за оперна музика. В него е включена и българската народна песен “Заблеяло ми  агънце”.

През есента оперната прима ще има серия концерти из Европа с репертоара от албума. Очаква се сопраното да го представи и в България през 2022 година.

Пласидо Доминго закри фестивала в Арена ди Верона и след малка почивка ще пристигне в София за концерта си със Соня Йончева.

Advertisement

“За мен това ще бъде вълнуващо пътуване из оперния свят с един от най – великите артисти на нашето време”, каза Соня Йончева.

Билети на цени от 60 до 250 лв. могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от  https://epaygo.bg/3107431516

Continue Reading
Advertisement