Connect with us

Общество

Първата международна олимпиада по ментална аритметика в България е през Юни 2022 г.

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 11 и 12 юни 2022 г. България ще е домакин на първата по рода си международна олимпиада по ментална аритметика за деца на възраст от 4 до 14 години.

Събитието се организира от SmartyKids България – мрежа от детски образователни центрове, представена в 11 държави, в т.ч. и в България в 38 населени места. След 2 години на онлайн състезания и олимпиади в България и чужбина, организаторите събират децата във вълнуващата надпревара, изцяло присъствено! Олимпиадата ще се проведе в кк Албена и ще събере над 600 участници от България, Румъния, Германия, Белгия и др.

Малките участници ще се състезават в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древното китайско сметало “абакус”. Участниците са разпределени в 13 различни категории според възрастта и нивото си по ментална аритметика, а близо 200 деца ще получат специални отличия за представянето си.

Благодарение на организаторите и съдействието на спонсори, всяко дете ще си тръгне с подаръци от двата дни на Олимпиадата, изпълнени със състезателна и развлекателна програма. Освен своите умения по ментална аритметика, децата ще имат възможност да демонстрират и своите таланти в разнообразни области на сцена пред всички участници и семействата им.

Advertisement

Предварителна програма:

Събота, 11 юни 2022г.

8:30 до 10:00 ч. Регистрация

10:00 до 13:00 ч. Състезателна част

17:30 до 19:30 ч. Вечер на талантите

Advertisement

Неделя, 12 юни 2022г.

10:00 до 12:30 ч. Резултати и награждаване

SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове, с 350 центъра в 11 държави по света. В България над 60 SmartyKids центъра работят с деца на възраст от 4 до 14 г., предлагайки занимания по: Ментална аритметика – за деца от 4 до 12 години, Бързо четене – за деца от 7 до 12 години, Финансова грамотност – за деца от 8 до 14 години и съвсем скоро стартиращия курс Красив почерк, който е за деца от 7 до 12 години.

Методиките на SmartyKids включват признати световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие при децата. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения. Ползите от изучаването на ментална аритметика са: подобряване на концентрацията и паметта, развитие на аналитичното мислене на детето, увеличаване скоростта на възприемане на информация, развитие на творческото мислене, самостоятелност и увереност.

Advertisement

Със SmartyKids Бързо Четене развиваме: любов към четенето, СУПЕРпамет, разбиране на прочетеното, скорост на четене, грамотност, възприятие и обработка на информация.

Със SmartyKids Финансова грамотност децата се учат да бъдат отговорни към парите и финансите си, разбират как работи икономиката и банковата система, вземат самостоятелни финансови решения в детска възраст.
Повече информация за SmartyKids и центровете им в България може да намерите на следния линк: https://smarty-kids.bg/contacts.

Continue Reading
Advertisement