Connect with us

Музика

Първият „Мтел талант“ – Люба Илиева от X Factor, издаде дебютната си песен

Avatar

Публикувано

на

Люба Илиева, участничката, която беше сред любимците на публиката в последното издание на X Factor, но отпадна първа от шоуто, издаде дебютната си песен. Това се случи благодарение на програмата „Мтел талант“, която подкрепя младите хора и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта.

Люба Илиева е първият участник в проекта „Мтел талант“, а телекомът заедно с „Вирджиния Рекърдс”, сбъднаха мечтата й като й дадоха втори шанс да се възползва от потенциала си и да заработи за първи път с професионален екип при подготовката на първата й песен „Спомени в прахта”.

„Люба успя за много кратко време да заслужи любовта на публиката. Затова и тя бе първият участник в социално-отговорната ни програма „Мтел талант“, с която подпомагаме младите таланти на България, без значение дали в сферата на изкуството, спорта или науката. Освен с таланта си, тя ни спечели и с това, че знае какво иска и е отдадена изцяло на любовта си към музиката“, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

„Изключително съм развълнувана и благодарна на Мтел, „Вирджиния Рекърдс“ и X Factor за това, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да разбера какво е да се занимаваш с музика професионално. Едва сега разбирам колко труден и отговорен е целият процес, колко усилия и емоции се изискват от страна на много хора, за да се получи един добър продукт, с който артистът да се гордее. Никога не бих могла да направя всичко това сама и наученото през тези месеци след предаването от всички професионалисти, които работиха упорито с мен, е безценен урок за цял живот”, споделя Люба.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Lyuba Ilieva v kadar ot klipa na pesenta i Spomeni v prahta[/media-credit]

След напускането ѝ от X Factor, с Люба работи екип от професионалисти, включващ вокални педагози, хореографи, стилисти, дизайнери, композитори и текстописци. Те всички ѝ помогнаха да направи уверена крачка към началото на музикалната си кариера с първия си сингъл, чиято онлайн премиера се състоя в полунощ на 14 юли. Песента е по музика и аранжимент на тандема Раф Шилебекс (Белгия) и Тами Инфузино (САЩ), а българският й текст е дело на Павел Николов, който е част от един от най-успешните хип-хоп дуети у нас Pavell & Venci Venc’.

Advertisement

Част от кадрите във видеото към „Спомени в прахта” са заснети от екипа на режисьора Виктор Антонов-Рик на територията на Гребната база „Панчарево” край София. Люба влиза смело във ледените води на езерото, тъй като има опит в гмуркането и дори ползва личния си неопренов костюм, за да се въплъти в героинята от клипа. Мъжкият персонаж е поверен на най-добрия приятел на певицата Иван Лъчезаров. Стайлингът на двамата е дело на Антония Йорданова, която избира модели на PINKO и Alias Art, за да пресъздаде цялостната концепция на режисьора за визията на героите във видеото. За грима и стила на косата на изпълнителката екипът на „Вирджиния Рекърдс” се е доверил на Слав.

 

Линк към видео клипа на песента можете да намерите тук – http://vbox7.com/play:86818b30e0

 

Инициативата „Мтел талант“, която освен на младата певица, помогна и на отбора по математика на Софийската математическа гимназия да замине на състезание в Харвард, спечели редица отличия за корпоративно социална отговорност през 2014 година. Той има за цел да открива младите надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора. Проектът насърчава успели младежи, независимо от сферата им на дейност, и е част от новата цялостна корпоративно социална програма на Мтел. Благодарение на Мтел талант всеки финалист на програмата ще получи шанс да направи първите си стъпки към професионална кариера в своята област.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Lyuba Ilieva v kadar ot klipa na pesenta i Spomeni v prahta_1[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement