Connect with us

Култура

Първи стъпки в света на невронауката за деца

Avatar

Публикувано

на

Първата книжка на лондонския колектив Little House of Science запознава децата със смайващи факти за мозъците.

Всеки ден ставаме свидетели на работата на най-бързия и усъвършенстван суперкомпютър в света – нашия мозък. Но какво представлява той? Как изглежда? Как работи? И как така командва нашите усещания, мисли и действия?

Вдъхновяващото издание „Тази книга е пълна с мозъци“ от британския педагог Тим Кенингтън и лондонската образователна компания Little House of Science тръгва по следите на невроучените в търсене на отговорите на тези въпроси и кани малки и големи на експедиция до брилянтния команден център на тялото ни.

С помощта на забавни упражнения и лесни за изпълнение у дома експерименти, тази прекрасно илюстрирана книжка е шеметно ръководство за смайващите чудеса на нашия забележителен мозък.

Кратка, но изключително увлекателна и изчерпателна, „Тази книга е пълна с мозъци“ ще разкрие пред читателите колко точно са бързи мислите ни; какво се случва с мозъка ни докато спим; защо ни е въображението; с какво се е отличавал мозъка на Айнщайн и още много любопитни факти, които невронауката изследва в продължение на стотици години.

Advertisement

Ако някога сте се интересували от частите на нашия мозък, от древни мозъци, от странни мозъци, от животински мозъци, роботски мозъци или пък дали изобщо е възможно да се живее без мозък, тази книга ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за тях – защото тя е чисто и просто пълна с мозъци.

Водени от лесните за следване илюстрации и примери, малките читатели ще се потопят в страховити истории от миналото и ще погледнат напред в бъдещето към следващите стъпки на невронауката; ще научат какви са нововъведенията в сферата в наши дни, които ни дават по-ясна информация за мозъка от когато и да било.

А освен интригуващи факти „Тази книга е пълна с мозъци“ ще им предостави и ценни съвети затова как можем да тренираме мозъка си да се представя по най-добрия начин.

Защото ние, хората, сме горди притежатели на най-удивителния орган на света и всяка следваща среща с него открехва малко по-широко вратата към безкрайните му възможности.

„Тази книга е пълна с мозъци“ е първата книга на британската образователна компания за млади учени Little House of Science, която от 2014 г. организира извънкласни дейности, ваканционни лагери и специални семинари за деца на възраст 3-12 г. и използва интерактивен и вдъхновяващ подход, за да подхрани интереса им към науката и естественото им любопитство.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement