Connect with us

Общество

Звезди на зимните спортове са водещи на Discovery на олимпиадата ПЕКИН 2022

Avatar

Публикувано

на

Discovery, Домът на Олимпийските игри в Европа*, разкри най-бляскавия си отбор от експерти за всички времена, които ще се посветят на мисията да докоснат зрителите до силата на спорта на предстоящите Зимни Олимпийски игри в Пекин 2022.

Звездната плеяда на Discovery за Пекин 2022 включва 107 професионални атлети и ТВ водещи от света на зимните спортове, с общ брой от 80 Олимпийски медала, 26 от които златни.

С удивителните общо 215 участия в Зимни Олимпийски игри, отборът от водещи на Discovery ще предложи на милиони зрители несравнимата гледна точка на човек отвътре, комбинирана с дълбока професионална експертиза. Всичко това ще се случи на единственото място в Европа, където може да се проследи всяка минута на Олимпиадата: платформите на discovery+**, Eurosport и приложението Eurosport.

Впечатляващият списък от имена включва:

  • петкратния Олимпийски златен медалист Мартен Фуркад (биатлон, Франция)
  • четрикратния Олимпийски шампион Кевин Куске (бобслей, Германия)
  • трикратния Олимпийски златен медалист Ана Фризингер-Постма (кънки бягане, Германия)
  • двукратния Олимпийски златен медалист Юстина Ковлачик (ски бягане, Полша)
  • златния медалист от Олимпиадата в Торино 2006 и легенда на NHL Хенрик Лундквист (хокей, Швеция)

Сред звездните имена на Discovery са още златният медалист в ски слалома в Пьонгчанг 2018 Андре Мирер (Швеция), златният медалист в гигантския слалом Виктория Ребенсбург (Германия) и златният медалист по фигурно пързаляне от Солт Лейк Сити 2002 Марина Анисина (Франция). Всички те ще превърнат Discovery в предпочитаната дестинация за любителите на спорта, които търсят иновативно, но и забавно Олимпийско изживяване.

Отборът от експерти на Discovery ще работи както на място – в трите клъстера в Пекин, Янцин и Джангджиаку – така и от собствените си локални студия, за да предоставят 360-градусов анализ, използвайки модерна технология, гарантираща, че всяка история ще бъде представена от всички възможни страни.

Advertisement

Скот Йънг, старши вицепрезидент по съдържание и производство, Discovery Sports, сподели: „С общо 80 Олимпийски медала, нашият зашеметяващ екранен списък от световни спортни звезди и експерти, които ще отразяват Пекин 2022, е съвсем като Зала на славата на Зимните спортове. Това е най-бляскавият отбор, който някога сме имали на което и да е спортно събитие, с невероятните общо 215 участия на Олимпийски игри.“.

„Зрителите на Зимните Олимпийски игри на discovery+, Eurosport и приложението Eurosport в цяла Европа ще имат достъп до несравнимо количество информация, достатъчно голяма, за да задоволи интереса и на най-заклетите фенове на зимните спортове.

Само преди шест месеца в Токио 2020, Discovery+ и нашите дигитални платформи трансформираха начина, по който разказваме историите на големите спортни събития и ще продължим да надскачаме тези граници и по време на отразяването на Пекин 2022 с помощта на звездния Discovery отбор от водещи. Нашата звездна група от експерти не само ще предостави задълбочени познания и анализ, но и поглед отвътре, който може да бъде разказан само от ТОП спортисти, преживели Олимпийския опит и триумфирали на най-великото спортно събитие в света.“, добави Йънг.

„Само две седмици до церемонията по откриването, ние сме наистина развълнувани да видим какво ни очаква в Пекин 2022, а звездният Discovery отбор от водещи ще гарантира на нашата публика възможно най-доброто визуално и спортно изживяване.“, завърши Скот Йънг.

Очаква се още имена да бъдат добавени към екипа от водещи на Discovery.

Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022 официално започват с церемонията по откриването в петък, 4 февруари.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement