Connect with us

Култура

Първото издание на Electric Orpheus ще се проведе между 12 и 14 Август

Avatar

Публикувано

на

Peaches, снимка: PR

Най-новият фестивал в България Electric Orpheus ще се проведе между 12 и 14 Август, в сърцето на Родопа планина, в село Триград – едно от митологично обвързаните места с личността на Орфей. Трите сцени в мистичния Триград ще представят на българската публика и гостите от чужбина най-актуалните имена от световната и родна сцена.

Програмата на фестивала е добре балансирана и дава възможност на посетителите да прекарат три дни с артисти като eлектронната денс пънк икона Peaches, танцувалната звезда Aérea Negrot, рокендрол квартета от Италия The Vickers, триото от Сърбия Threesome, реге бандата от Гърция Soul Fire, живата електроника на DkA от Белгия, eксперименталния техно акт от София RoboKnob, родното постпънк нойз трио Doesn’t Frogs и още над 40 изпълнители от 4 континента. Музикалните изпълнения са с фокус върху различни жанрове – електронна музика, рок/рокендрол, акустични актове и чист фолклор.

Oсвен музикална част, за посетителите на фестивала има подготвени театрални представления за малки и големи, местни занаяти, кулинарни изкушения и филмови прожекции на независимо кино. Амбицията на фестивала Еlectric Orpheus е да наложи европейско и световно качество, съчетано с красотата на българската природа и традиции, както и да даде път на млади и напредничави артисти.

Местността около Триград предлага разнообразни спортни и туристически дейности като конна езда, планинско колоездене, екстремни приключения в Триградското ждрело, посещение на пещерата на Орфей – Дяволското гърло, Ягодинската пещера, както и над 10 туристически маршрута.

Advertisement

Пълната програма на фестивала може да откриете на http://electricorpheus.com/. Тридневния билет е на промо цена от 80 лева до 19 юни и се предлага в системата на Ticketlogic.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/806252352810079/

Билети: Ticketlogic

Continue Reading
Advertisement