Connect with us

Култура

„Пътешествия за мечтатели“ – 19 вдъхновяващи истории за хора със свободен дух!

Avatar

Публикувано

на

Книга, която ти дава криле да полетиш! „Пътешествия за мечтатели“(изд. СофтПрес) от журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов събира 19 истории за вдъхновяващи личности, които отвеждат читателя на незабравимо пътешествие до различни краища на света. От космополитния Лондон до модерния Сеул, под жаркото слънце на пустинята Сахара или някъде из дъждовните гори на Коста Рика, този сборник събира необикновени истории за също толкова специални и необикновени хора.

„Пътешествия за мечтатели“ ни среща с нов тип градски човек – като Идо Портал, който вярва в идеята за неспирното движение. Запознава ни с хора като Иво Боскарол, който е приел за своя мисия да модернизира летателния транспорт, и столетника Робер Маршан, който не позволява възрастта да се превърне в бариера между него и голямата му страст – колоезденето. Разказва ни за философията на морските номади, за рециклирането като начин на живот, за способността да виждаш красотата навсякъде около теб.

Биляна Бонева и Милен Атанасов, снимка: Невена Рикова

Биляна Бонева и Милен Атанасов ни споделят и за българската следа в световните иновации – за електромобила на Димитър Димитров, за осъвременената версия на колелото на Ангел Стоянов. Водят ни в един от най-нашумелите ресторанти за здравословно хранене в Сеул, където зад бара се вихрят български шеф готвачи, превърнали се в знаменитости в Корея.

Водени от авантюризма, изобретателността и порива на свободния човешки дух, героите в книгата „Пътешествия за мечтатели“ намират начин да внедрят визията си за едно по-добро бъдеще в ограниченото настояще. А техните знания и мотивацията им за устойчиво и светло утре се превръщат в двигателя на това пътуване. И ни учат, че единствената битка, която е обречена на провал, е тази, която човек не е започнал.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement