Connect with us

Lifestyle

Пътят от Германия до Монтана – в новия брой на „Завърналите се с Петя Кертикова“

Avatar

Публикувано

на

Винаги съм искала да се прибера, разказва Надя Найденова пред журналиста от Bulgaria ON AIR Петя Кертикова

Какво е общото между психологията и строителния бизнес? Отговор на този въпрос дава Надя Найденова от Монтана, която след години следване на „Психология“ в чужбина се прибира в България, за да продължи бизнеса на своя баща. Вълнуващата история за учението зад граница, препитанието в Германия и завръщането към Монтана, младата жена споделя пред автора на поредицата „Завърналите се с Петя Кертикова“, която се излъчва в ефира на Bulgaria ON AIR.

След като завършва с отличие гимназиалното си образование в родния си град, Надя заминава за Германия, където е приета да учи „Психология“. Наред със следването си, работи на различни места и позиции. И така, в продължение на едно цяло десетилетие. Лична загуба налага връщането й обратно към България, където е и изправена пред трудно решение- дали да продължи бизнеса със строителни материали, наследен й от нейния баща, или да го продаде. Така от книгите попада сред чували с бетон и кофи с бои.

„Трябваше веднага да стана собственик и управител като нямах абсолютно никаква представа от строителство, строителни материали, строежи и въобще всичко подобно“, споделя Надя. „Всичко трябваше да уча в движение и то доста бързо“, допълва тя.

Към днешна дата, освен да продължава да движи успешно семейния бизнес, младата дава намира време и да се отдаде на своята страст – шиенето. С помощта на игла и конец създава детски кукли, дрехи за тях, раници и още куп интересни предмети. Наред с това, завърналата се в Монтана психоложка не спира да помага на различни животни и да преследва мечтата си един ден да създаде приют.

Целия материал за вълнуващата история на Надя Найденова в „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR може да гледате тук.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement