Connect with us

Кино

Райън Гослинг е „Първият човек“ на носителя на „Оскар“ Деймън Шазел

Avatar

Публикувано

на

FMN INTL DGTL 1 SHT BGR

Този октомври Първият човек ви кани да станете част от най-опасната и драматична мисия в историята на човечеството – покоряването на Луната.

След успеха им с отличения с шест награди „Оскар“ (включително и за най-добър режисьор) световен хит La La Land, режисьорът Деймиън Шазел и звездата Райън Гослинг си партнират отново, за да разкажат за първи път на голям екран завладяващата действителна история на астронавта Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната и да го върне благополучно жив на Земята.

Грабващата емоционална история на Първият човек е базирана на книгата Първият човек: Животът на Нийл Армстронг на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на Нийл Армстронг и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната.

В ролята на Нийл Армстронг и съпругата му влизат Райън Гослинг (La La Land) и Клер Фой (The Crown), а останалите роли се разпределят между Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Сценарият на Първият човек е написан от носителя на „Оскар“ Джош Сингър (Спотлайт), а продуценти са Уик Годфри и Марти Боуен (сагата Здрач, Вината в нашите звезди), наравно с Деймиън Шазел. Изпълнителни продуценти са Айзък Клауснър, Адам Меримс, Джош Сингър и Стивън Спилбърг.

Advertisement

Първият човек ще стъпи в кината през октомври тази година.