Connect with us

Кино

Ридли Скот ни предизвиква да станем свидетели на „Последният дуел“

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 2

Една жена ще се изправи срещу цяла нация и ще влезе в историята.

Този октомври ставаме свидетели на Последният дуел. Майсторът на историческия епос сър Ридли Скот и световните звезди Мат Деймън и Адам Драйвър ще ни отведат на забележително пътешествие назад във времето до 1386 година, за да разкажат поразителната истинска история на едно престъпление, на съдебен спор и на последния законен дуел до смърт в средновековна Франция, противопоставящ двама мъже – двама приятели, които трябва да докажат собствената си правота пред очите на Кралството и Бог.

Базиран на едноименния роман на Ерик Джагър, Последният дуел разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Драйвър). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.

С несравнимия си епичен визуален стил и усет към най-дребните детайли, сър Ридли Скот по впечатляващо автентичен начин пресъздава на големия екран една от най-турбулентните епохи в историята на Франция, без нито за момент да губи фокуса от личната, интимна история на тримата герои, оплетени в скандалния, фатален триъгълник и дуела, който отеква в историята. Последният дуел е впечатляващо събитие, което трябва да се изживее на големия екран.

Режисьор на Последният дуел е Ридли Скот (Гладиатор, Небесно царство), по сценарий на Никол Холофсенър, Мат Деймън и Бен Афлек, В ролите са Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър, Бен Афлек, Хариет Уолтър, Натаниел Паркър и др.

Advertisement

Предизвикваме ви на Последният дуел от 15 октомври само в кината.

Continue Reading
Advertisement