Connect with us

Събития

Родни фермери предлагат продуктите си на специален пазар в Kaufland „Младост“ в София

Avatar

Публикувано

на

Всяка събота през септември между 10:00 и 16:00 часа паркингът на хипермаркет Kaufland в „Младост“ 3 в София ще бъде домакин на фермерски пазар. Предлаганите там млечни продукти, месо и месни деликатеси, яйца, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива, зимнина, сокове и много други храни ще са доставяни директно от стопанствата на над 20 семейни ферми от цялата страна.

Kaufland България и  farmhopping е резултат от дългосрочната политиката на веригата хипермаркети да партнира на местните предприемачи и да им дава възможност да правят продукцията си достъпна до повече потребители.

Освен удоволствието от свежите продукти от фермите на различните производители, посетителите ще имат достъп и до тематични работилници, водени както от самите фермери, така и от кулинарни блогъри. Всички те ще са със свободен вход. Програмата за работилниците е както следва:

2 септември – Ферма „Ярлово“ ще разкаже как се прави кисело мляко и домашен кашкавал;

9 септември – София Йотова от Foodie Boulevard ще представи бързи рецепти с фермерски продукти под надслов “Здравей, златна есен”;

Advertisement

16 септември – Катерина Рангелова от Sugarmouse ще разкаже как се прави домашен сладолед;

23 септември – Био стопанство „Патрешкото“ ще представи мармалада на баба;

30 септември – Фурна „Квартална“ ще разкаже с какво е по-различен хлябът с квас.

Пълният списък с производителите, които ще предлагат продукцията си на фермерските пазари в Kaufland „Младост“ в София, може да откриете на официалната страница на  farmhopping.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement